Foto: Shutterstock
Lai pagatavotu gardas, grilētas zivis, it nemaz nevajag daudz laika – atliek tikai izvēlēties garšaugus un eļļu marinādei, un nedaudz ļaut zivīm ievilkties. Ar citronu marinādi nenošausi greizi – to garša lieliski papildinās zivs fileju.
40Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 jūras asari (iztīrīti) MARINĀDEI:2 citroni3 ĒKolīveļļa1 ĒKsakapāts oregano1 TKmalts koriandrs šķipsnasāls pēc garšasmelnie pipari2 oregano zariņi

Sagatavošana

1

Zivi gatavo kārtīgi iekurinātā grilā.

2

Vispirms norīvē viena citrona miziņu un izspiež aptuveni divas ēdamkarotes sulu. Pusi no atlikušā citrona sagriež šķēlītēs, bet otru – daiviņās.

3

Nelielā bļodiņā sajauc citrona miziņu, sulu, olīveļļu, sakapātu oregano, koriandru un mazu šķipsniņu sāls.

4

Zivis noskalo un nosusina. Katras zivs sānos veic trīs slīpus iegriezumus. Tiem uzkaisa mazliet sāli un iegriezumos ieliek citrona šķēlītēs un oregano zariņus.
Zivis ieliek stikla traukā un apsmērē ar marinādi. Zivīm ļauj marinēties istabas temperatūrā 15 minūtes.

5

Pēc tam liek uz karstajām grila restītēm, kas neaudz ietaukotas, un cep zivis 12-14 minūtes, līdz tās gatavas. Kad puse no cepšanas laika pagājusi, tās apgriež, lai nepiedegtu.

6

Gatavās zivis pasniedz ar citrona daiviņām. Klāt ēd grilētus dārzeņus, salātus vai kartupeļus.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!