Foto: Shutterstock
Halva no saulespuķu sēklām kārumam pie tējas.
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

4 glāzessaulespuķu sēklas2 glāzescukurs3 ĒKmilti0.5 glāzeūdens1 ĒKeļļa

Sagatavošana

1

Sēklas nomazgāt, nosusināt, apcept uz sausas pannas, tad izmalt gaļas mašīnā 3-4 x.

2

Cukuru uzbērt uz pannas, pievienot izsijātus miltus un cept maisot, līdz gaiši brūnai krāsai. Tad pievienot ūdeni, atkal izjaukt un vārīt uz vidējas uguns līdz sabiezē.

3

Gatavajai masai pievienot izmaltās sēklas un eļļu, izmaisīt līdz paliek viendabīga masa, izlikt traukā, uzlikt slogu un ielikt ledusskapī uz 2-3 stundām.

4

Gatavo halvu sagriezt gabaliņos un pasniedz pie tējas.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!