Foto: Shutterstock
Ikdienas saldēdienam kefīra krēms.
20Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2 lkefīrs200 gkrējums1 glāzecukurs vaniļa1 ĒKželatīns

Sagatavošana

1

Želatīnu aplej ar 1/2 glāzi auksta ūdens un ļauj uzbriest. Uzbriedināto želatīnu, intensīvi maisot, uzkarsē un atdzesē līdz istabas temperatūrai.

2

Kefīru, krējumu, cukuru (liek pēc garšas ~1 glāze) un vanilīnu sajauc un puto 5-6 min. Putošanu turpinot lēni ielej želatīnu. Puto vēl 5 minūtes. Salej deserta trauciņos un liek ledusskapī uz 2-3 stundām.

3

Krēmu var ieliet arī lielā traukā un atdzesēt tajā, pēc tam ar karoti salikt porciju trauciņos. Tikai tad jāņem vairāk želatīnu (1,5 – 2 EK).

4

Pasniedz ar ķīseli vai svaigām ogām.

Iesūtīja: materiāli no www.calis.lv arhīva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!