Foto: Shutterstock
Izsmalcinātu garšu cienītājiem - ķirbju sacepums Provansas gaumē ar krēmīgu pildījumu un zeltainu siera garoziņu.
90Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
750 gķirbji1 šķipsnamuskatrieksts1 gab.sīpols25 gsviests1 ĒKaugu eļļa1 ĒKmilti250 gpiens1 gab.ola100 gsiers1 saujamandeļu skaidiņas

Sagatavošana

1

Uzkarsē cepeškrasni līdz 200*C.

2

Nomizo ķirbi un sagriez mīkstumu nelielos gabaliņos.

3

Liec katliņā un pielej aptuveni 6 ēdamkarotes ūdens. Uzliec katliņam vāku un tvaicē 15-20 minūtes, līdz ķirbis ir ļoti mīksts. Neaizmirsti ik pa laikam apmaisīt.

4

Saspaidi ķirbi ar dakšiņu vai stampiņu, pieber sāli un piparus, pievieno muskatriekstu. Ja biezenis ir ūdeņains, pārāk šķidrs, liec to atpakaļ uz uguns un karsē 1-2 minūtes, pa brīdim apmaisot, līdz daļa šķidruma iztvaikojusi.

5

Kamēr ķirbis tvaicējas, vidēji lielā pannā eļļas un sviesta maisījumā cep rupji grieztus sīpolus 10 minūtes, līdz tie mīksti, bet maisot cep 1 minūti. Pakāpeniski pievieno pienu, visu laiku maisot, lai nerastos kunkuļi. Vāri uz mazas uguns, līdz mērce sabiezē.

6

Samaisi balto mērci ar ķirbja biezeni un viegli kultu olu, labi sakul.

7

Ieliec masu nelielā, cepeškrāsnī lietojamā keramikas traukā, kas rūpīgi ieziests ar sviestu.

8

Pārkaisi ar sieru (sarīvētu Grijēras vai citu siera pēc izvēles) un mandelēm un cep 40 minūtes, vai līdz ēdiens stingrs un no virspuses zeltains.

Iesūtīja: Vineta Auziņa

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!