Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Torte, kas būs katra estēta sapnis. It īpaši mazāko un kritiskāko ēdāju, kas vispirms kūkas novērtē ar acīm. Krāsainā un košā torte būs lieliski piemērota kā dzimšanas dienas ballītēm, tā citām svinībām.
20Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
BISKVĪTAM:500 gsviests (ist. temp.)500 gpūdercukurs500 gmilti4 TKcepamais pulveris8 olas8 ĒKpiens pārtikas krāsvielas (rozā, zaļa, violeta un dzeltena) SVIESTA KRĒMAM:250 gsviests (ist. temp.)500 gpūdercukurs daži pilieni vaniļas ekstrakts šķipsnasāls2 ĒKverdošs ūdens nedaudz cukura mastika rozā, zaļā, violetā un dzeltenā krāsā PIEDERUMI: silikona forma bumbiņu gatavošanai (ar 20 iedaļām)2 apaļās kūkas formas (20 cm), ietaukotas lielas un mazas apaļās griešanas formiņas kūkas statīvs

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.

2

Gatavo mīklu. Sviestu sakuļ ar pūdercukuru, līdz iegūta gaisīga masa. Pievieno miltus, cepamo pulveri, olas un pienu. Mīklu samaisa, līdz iegūta viendabīga masa.

3

Pusi no mīklas pārlej citā traukā un pietaupa vēlākam.

4

Atlikušo mīklas porciju sadala četrās daļās – katru daļu iekrāso ar pārtikas krāsvielu.

5

Rezultātā jāiegūst četras bļodiņas ar rozā, violetu, zaļu un dzeltenu mīklu.

6

Sapilda krāsainās mīklas silikona formā, lai no katras krāsas mīklas sanāktu 5 bumbiņas. Pēc sapildīšanas formās jāpaliek pāri pusei krāsaino mīklu.

7

Formu ar krāsainajām bumbiņām liek cepeškrāsnī un cep 25-30 minūtes. Pēc tam atdzesē. Procesu vēlreiz atkārto, lai kopā sanāktu 40 krāsainas biskvīta bumbiņas.

8

Atlikušo biskvīta mīklu sadala uz pusēm. Vispirms katrā no kūkas pamatnēm ieklāj nedaudz mīklas. Tad virsū saliek krāsainās mīklas bumbas, lai katrā biskvīta formā ietilptu 20. Tad tās pārlej ar atlikušo biskvīta mīklu, lai forma būtu kārtīgi aizpildīta.

9

Formas liek cepeškrāsnī un cep 25-30 minūtes. Pēc tam izņem no krāsns un atdzesē 5-10 minūtes. Tad biskvītus uzmanīgi izceļ no formām un atdzesē pilnībā.

10

Gatavo krēmu. Lielā bļodā sakuļ sviestu ar pūdercukuru, vaniļas ekstraktu, sāls šķipsnu un verdošo ūdeni, līdz iegūts vienmērīgas konsistences krēms.

11

Kamēr biskvīti dziest, izrullē cukura mastikas gabaliņus, un izgriež no tiem dažāda lieluma aplīšus pēc sirds patikas.

12

Liek kopā torti. Uz kūkas statīva uzliek vienu no biskvītiem un apziež ar sviesta krēmu. Tad virsū liek otru biskvītu, un visu apsmērē ar sviesta krēmu, lai kūka būtu pilnībā nosegta. Kad kūka apziesta ar krēmu, tai izkārto virsū cukura mastikas aplīšus.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!