Foto: Shutterstock
Ļoti gardais un glītais trauslās smilšu mīklas pīrāgs nevarēs atstāt vienaldzīgu nevienu. Zeltains, smaržīgs, pildīts ar kartupeļiem, sīpoliem un mencas filejas gabaliņiem. Pasniedz ar zaļajiem salātiem. Trauslo mīklu var aizstāt ar veikalos nopērkamo kārtaino mīklu.
90Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gkārtainā bezrauga mīkla500 gmencas fileja2 vidēji lieli kartupeļi1 sīpols saujadilles pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari50 gsviests1 ola

Sagatavošana

1

Ja lieto saldēto mīklu, tad izņem to atlaidināties. Ja mīklu gatavo svaigu, pagatavo to. Liek karsēties cepeškrāsni uz 200ºC. Smalki sagriež sīpolu un zivi nelielos gabaliņos, sakapā dilles. Nomizo kartupeļus un sagriež plānās šķēlēs. Ļoti ērti to var izdarīt uz rīves ēveles sāna.

2

Uz galda uzklāj cepamo papīru, bet uz tā izrullē mīklas plāksni. Ar papīru būs vieglāk pārcelt sagatavoto pīrāgu uz plāts. Mīklas vidējā trešdaļā kārto pīrāga pildījumu, abos šaurajos galos atstājot brīvu tikpat platu malu, kā garajās malās. Pirmās ieklāj nosusinātas kartupeļu šķēlītes. Apber ar sāli un pipariem. Uz kartupeļiem liek smalki sagrieztus sīpolus, dilles, pēc tam mencas gabaliņus. Uzber sāli un piparus. Pēdējās liek sviesta piciņas.

3

Aizloka pīrāgu. Visvienkāršāk to sapīt taisnstūra formā. Garenmalās līdz pildījumam, attālumā ik pa 3 cm diognāli iegriež mīklu, veidojoties bizes pinamajām joslām. Vispirms augšup uzloka pīrāga šaurās malas, tad sapin garenmalas: pamīšus loka vienu otrai pāri joslu no labās puses, joslu no kreisās puses, joslu no labās puses, joslu no kreisās puses. Locīšanā var izmantot savu fantāziju un pīrāgu var sapīt arī zivs formā.

4

Sakuļ olu un apsmērē pīrāgu. Ar cepamā papīra palīdzību pīrāgu pārceļ uz cepamās plāts. Liek cepties karstā cepeškrāsnī, apmēram 50 minūtes, līdz mīkla uzpūtusies un ir zeltaini brūna. Kad pīrāgs cepies kādas 20 - 30 minūtes, karstumu samazina uz 180ºC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!