Foto: Shutterstock
Mencas pīrāgs īpaši skaistā "iesaiņojumā", kas slēpj sulīgu, maigu baltās zivs gaļu.
120Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
1 menca1 ola70 gsviests sāls MĪKLAI:500 gmilti300 mlūdens vai piens30 graugs1.5 ĒKcukurs3 ĒKeļļa vai margarīns1 TKsāls

Sagatavošana

1

Siltā pienā vai ūdenī iejauc raugu, miltus un iejauc mīklu, pievieno eļļu, sāli, cukuru un mīca, līdz mīkla nelīp pie rokām.

2

Liek siltā vietā lai rūgst. Kad tā uzrūgusi – aptuveni pēc 30–40 minūtēm, mīklu atmīca un ļauj tai vēlreiz uzrūgt.

3

Mencu nomazgā, izķidā un apsāla. No iekšpuses un ārpuses apsmērē ar kausētu sviestu.

4

Mīklu izveltnē ovālā formā un vidū liek zivi ar visu galvu un asti. Virsū liek otru mīklas daļu, savienojuma maliņas pārsmērē ar sakultu olu un aizspiež ar dakšiņu. Dekorē atbilstoši savai izdomai un gaumei.

5

Pīrāgu ieziež ar sakultu olu un liek cepeškrāsnī 220°C. Cep apmēram 50 minūtes, līdz mīkla uzpūtusies un ir zeltaini brūna.

6

Kad pīrāgs cepies kādas 20 minūtes, karstumu samazina uz 180ºC. Gatavu pīrāgu apsmērē ar sviestu.

Iesūtīja: Artūrs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!