Foto: Privātais arhīvs
Melnais ķiploks ir augstā temperatūrā fermentēts ķiploks, kas īpaši iecienīts Āzijas virtuvē, kā arī augstas kvalitātes restorānos. Tam piemīt salda garša, kas atgādina Indijas dateles vai balzāmetiķa sīrupu. Recepte šai dienai - pasta ar šampinjoniem un melno ķiploku.
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

200 gmakaroni, piemēram, Linguine200 gšampinjoni8 melnā ķiploka daiviņas1 vidēji liels šalotes sīpols3 saberzti melnie pipari2 ĒKbaziliks pēc garšassāls0.5 TKolīveļļa Parmezāna siers

Sagatavošana

1

Lielā katlā uzvāra ūdeni un liek vārīties makaronus (vāra aptuveni 9-10 minūtes, atbilstoši norādījumiem uz iepakojuma).

2

Kad makaroni vārās - tie jānovāra līdz al-dente stāvoklim (gandrīz gatavi, bet vēl nedaudz cieti), lielā dziļā pannā uz vidējas liesmas sakarsē olīveļū un pievieno saberztu melno piparu. pēc tam pievieno šķēlēs sagrieztus šampinjonus un melno ķiploku. Apmaisa, lai viss būtu eļļā.

3

Piecas minūtes ļauj karsēties, ik pa laikam apmaisot, pēc tam samazina liesmu un pievieno smalcinātu šalotes sīpolu, ļauj sīpolam nedaudz apcepties - lai tas būtu salds, bet ne brūns.

4

Kad makaroni ir gatavi, nolej ūdeni, pietaupot puskrūzi novārītā ūdens. Makaronus pievieno pannā esošajām sēnēm un melnajam ķiplokam un visu apmaisa. Pievieno smalki sagrieztu baziliku un atkal apmaisa. Ja saturs šķiet par sausu, var pievienot nedaudz ūdens, kurā vārījās makaroni.

Gatavs! Liek pastu divos šķīvjos un pārkaisa ar rīvētu Parmezāna sieru. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!