Sastāvdaļas
Sagatavošana
Lielā katlā uzvāra ūdeni un liek vārīties makaronus (vāra aptuveni 9-10 minūtes, atbilstoši norādījumiem uz iepakojuma).
Kad makaroni vārās - tie jānovāra līdz al-dente stāvoklim (gandrīz gatavi, bet vēl nedaudz cieti), lielā dziļā pannā uz vidējas liesmas sakarsē olīveļū un pievieno saberztu melno piparu. pēc tam pievieno šķēlēs sagrieztus šampinjonus un melno ķiploku. Apmaisa, lai viss būtu eļļā.
Piecas minūtes ļauj karsēties, ik pa laikam apmaisot, pēc tam samazina liesmu un pievieno smalcinātu šalotes sīpolu, ļauj sīpolam nedaudz apcepties - lai tas būtu salds, bet ne brūns.
Kad makaroni ir gatavi, nolej ūdeni, pietaupot puskrūzi novārītā ūdens. Makaronus pievieno pannā esošajām sēnēm un melnajam ķiplokam un visu apmaisa. Pievieno smalki sagrieztu baziliku un atkal apmaisa. Ja saturs šķiet par sausu, var pievienot nedaudz ūdens, kurā vārījās makaroni.
Gatavs! Liek pastu divos šķīvjos un pārkaisa ar rīvētu Parmezāna sieru. Lai labi garšo!