Foto: DELFI
Koši, krāsaini un pavasarīgi svaigi salāti, kur kāpostu kraukšķīgums mijas ar eksotisko mango un spirgtu eļļas–apelsīnu mērces skābumiņu. Garšos lieliski gan kā viegla maltīte, gan kā piedeva dažādiem gaļas vai zivju ēdieniem.
15Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

0.5 neliels sarkanais kāposts1 neliels Ķīnas kāposts90 gsalātu maisījums1 saujazirņu dīgsti1 mango MĒRCEI:4 ĒKrapšu eļļa 'Risso'4 ĒKapelsīnu sula2 ĒKsarkanvīna etiķis1 ĒKmedus pēc garšassāls

Sagatavošana

1

Ķīnas kāpostu un sarkano kāpostu sarīvē virtuves kombainā, uz dārzeņu mandolīnas vai smalki sagriež ar nazi. Mango nomizo, izņem kauliņu, sagriež mīkstumu daiviņās.

Foto: DELFI
2

Gatavo mērci. Ielej stikla burciņā "Risso" rapšu eļļu (to var aizstāt ar kukurūzas vai saulespuķu eļļu), pievieno visas pārējās sastāvdaļas. Burciņai aizskrūvē vāku un sakrata, līdz iegūta viendabīga, emulsijas konsistences mērce.

3

Kāpostus liek bļodā, pievieno mango daiviņas un biešu lapiņas, visu pārlej ar mērci un apmaisa.

4

Pārkaisa salātus ar dīgstiem un pasniedz.


Lai labi garšo!


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!