Foto: Shutterstock
Eļļā vārīti kalmāru kumosiņi ir garda uzkoda, kas parasti ātri pazūd. To pikantā, kraukšķīgā garoziņa indiešu gaumē patiks asu ēdienu cienītājiem. Vārot kalmārus, uzmani eļļu, lai tā nekļūst pārāk karsta, tad kalmāri apdegs, bet nebūs izcepušies. Karsē katlu un vidējas uguns.
30Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
saulespuķu eļļa vārīšanai250 gkalmāri140 gzirņu milti (vai parastie milti)0.5 TKsāls0.5 TKfenheļa sēklas1 TKķimenes1 TKkurkuma150 mlkokosriekstu piens1 ingvers, apmēram 3 cm2 ķiploka daiviņas1 čili3 sīpolloki

Sagatavošana

1

Kalmārus pārgriež gareniski uz pusēm, izņem skrimšļus, sagriež kumosa lieluma gabaliņos ar visiem taustekļiem.

2

Piestā saberž fenheļa sēklas un ķimenes. Nomizo ingveru un uz rīves sarīvē.

3

Smalki sakapā ķiploku un čili vai samaļ blenderī putriņā. Ja vēlas mazāk asu mīklu, sēklas izņem. Smalki sagriež lokus.

4

Dziļā pannā vai katliņā ielej eļļu, lai dziļums būtu apmēram 5 cm, un to karsē. Eļļa ir pietiekami karsta, ja maizes gabaliņš iemests katlā, kļūst brūns 30 sekundēs.

5

Liek karsēties cepeškrāsni uz 180ºC ar tukšu trauku, kurā velāk liks izceptos kalmārus. Vēl vienu lielu bļodu vai paplāti izklāj ar papīra dvieli.

6

Samaisa mīklu. Bļodā ber miltus, pievieno sāli un pārējās sausās garšvielas. Visu rūpīgi izmaisa.

7

Lēnām, ik pa laikam samaisot, pievieno kokosriekstu pienu. Pievieno ingveru, ķiploku, čili un lokus. Mīklā liek visus kalmāra gabaliņus un kārtīgi izmaisa.

8

Kad eļļa ir pietiekami karsta, tajā liek kalmārus, vienlaicīgi ieliekot ne vairāk par 3 gabaliņiem. Cep 1,5 minūtes no vienas puses vai līdz kalmārs zeltains, pēc tam uzmanīgi apgriež kalmārus apkārt un cep 1,5 minūtes no otras puses vai līdz kalmārs zeltains.

9

Izceptos kalmārus liek uz papīra dvieļa, lai eļļa sasūcas papīrā. Pēc tam pārceļ kalmārus siltajā bļodā cepeškrāsnī, krāsni izslēdzot.

10

Kad kalmāri izcepti, pasniedz tos siltus ar saldo čili mērci vai jogurta mērci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!