Foto: Shutterstock
Vienkārša vistas, lēcu un puravu zupa ar kokosriekstu pienu. Biezākai konsistencei zupai pievieno arī svaigas spinātu lapiņas.
60Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
100 gsarkanās lēcas1 TKkurkuma1 ĒKrīvēts ingvers2 ķiploka daiviņas2 vistas kājas1.2 lūdens pēc garšassāls pēc garšaspipari400 mlkokosriekstu piens2 puravi2 saujasspināti1 laims

Sagatavošana

1

Lielā katlā ieliek vistas kājas, pievieno sāli un piparus. Pārlej ar ūdeni un vāra apmēram 15–20 minūtes, līdz gaļa gatava.

2

Pēc tam vistas kājas no katla izņem un saber tajā lēcas, pievienojot arī kurkumu, ingveru un sakapātus ķiplokus. Vāra 15 minūtes, līdz lēcas mīkstas.

3

Tad zupai pielej kokosriekstu pienu un pieber sagrieztus puravus. Zupā saber arī no kauliņiem notīrītu vistas gaļu, vāra to vēl 10 minūtes. Beigās pieber spinātu lapiņas un ļauj tām nedaudz apvīt.

4

Zupu lej bļodiņās, virsū uzspiežot daiviņu ar laima sulu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!