Foto: Shutterstock
Rīsu pudiņa krēms ar nedaudz neierastu, viegli grādīgu zemeņu kompotu būs interesants deserts vasarīgā pēcpusdienā. Izmēģini un novērtē!
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
KRĒMAM:600 mltrekns piens4 kardamona sēklas60 gīsgraudu rīsi2 ĒKvaniļas cukurs MĒRCEI:300 gzemenes2 ĒKcukurs5 ĒKogu liķieris

Sagatavošana

1

Gatavo rīsu krēmu: Pienu lej lielā katliņā, pievieno nedaudz saspiestas kardamona sēklas, rīsus un cukuru. Vāra uz lēnas uguns (katliņam neliek vāku) aptuveni 30-35 minūtes, laiku pa laikam apmaisot, līdz rīsi ir uzvārījušies, piens gandrīz pilnībā sasūcies graudos un izveidojusies krēmīga masa. Izņem no rīsiem kardamona sēklas.

2

Rīsus atdzesē aptuveni 10 minūtes, sadala pa porcijām un liek trauciņos. Ļauj pilnībā atdzist - vislabāk atstāt uz nakti.

3

Gatavo zemeņu kompotu: Nelielā katliņā liek tīras zemenes, pārlej ar augļu liķieri un pievieno cukuru. Karsē aptuveni piecas minūtes, līdz cukurs izkusis, bet ogas nedaudz pašķīdušas.

4

Ar putu karoti izceļ ogas no katliņa un karsē sīrupu dažas minūtes, līdz tas sāk sabiezēt. Gatavo mērci pārlej pār ogām,

5

Pasniedzot rīsu krēmu, to izņem no trauciņiem un pārlej ar siltu vai pilnībā atdzesētu zemeņu kompota mērci. Dekorē ar svaigām piparmētru lapiņām.

Piezīme: Šo desertu nav ieteicams saldēt. Ja neapēd uzreiz, rīsus vēl pāris dienas var glabāt ledusskapī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!