Foto: E. Kataja

Eva Kataja, uztura speciāliste, Kampaņas BioLoģiski.lv ietvaros piekrita uztaisīt bioloģisko zupu, maksimāli daudz izmantojot tieši vietējos Latvijas labumus. Sanāca sakņu zupiņa ar jaunlopa gaļu jeb “visi mājās atrodamie bioloģiski sertificētie produkti vienā katlā”.

16Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

500 gjaunlopa lāpstiņa3 gab.Burkāni2 gab.kartupeļi3 gab.sīpoli1 gab.kālis0.5 gab.selerijas sakne100 gpētersīļa sakne100 gpētersīļa sakne2 gab.ķiploka daiviņas2 gab.ķiploka daiviņas15 gsaldēti pētersīļi pēc garšaszaļā sāls pēc garšaskokosriekstu cukurs2 gab.lauru lapas0.5 TKkurkuma pēc garšasmelnie pipari, svaigi malti

Sagatavošana

1

Vispirms liek lielajā katlā vārīties ūdeni. Kad tas sāk burbuļot, pievieno gabaliņos sagrieztu gaļu. Kad putas nosmeltas, liek klāt piparus, lauru lapas, sīpolus un ķiplokus (var sagriezt, var likt veselus).

2

Vāra aptuveni stundu vai pusotru.

3

Pēc tam pievieno sagrieztos dārzeņus - kāļus var nedaudz ātrāk par pārējiem un kartupeļus liek pēdējos.

4

Kad dārzeņi mīksti, pievieno ēdamkaroti cukura, kurkumu un zaļo sāli.

Padoms: Pievienojot nedaudz cukura, zupa iegūs daudz izteiksmīgāku garšu (nošpikots no mammas).

Izmaksas:

Kopējās izmaksas lielajam katlam ar zupu: 7.18 EUR. Ja gaļas vietā ņem tikai kaulus, tad summa ir 3.93 EUR.

Visas zupas sastāvdaļas (izņemot garšvielas), iegādātas no bioloģiski sertificētām saimniecībām caur tiešās pirkšanas pulciņu.

BioLoģiski! komentārs:

Evai izdevusies 100% BIO zupa – vienkārša, ļoti veselīga, un tai pievienots pavisam nedaudz labā kokosriekstu cukura, lai garša kļūtu pavisam izteiksmīga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!