55Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
3 ĒKolīveļla300 gsīpoli150 gseleriju kāti300 gburkāni2 gab.ķiploka daiviņas250 glēcas400 gkonservēti tomāti1200 mldārzeņu buljons pēc garšasbalzamiko etiķis pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari, malti
Sagatavošana
1
Sīpolus un ķiplokus nomizo un sasmalcina. Seleriju kātus sagriež gabaliņos, lapas sasmalcina. Burkānus nomizo un sagriež gabaliņos.
2
Lēcas noskalo un notecina.
3
Katlā sakarsē eļļu, liek cepties burkānus, seleriju kātus, sīpolus un ķiplokus un cep aptuveni 15 minūtes, līdz dārzeņi sāk apbrūnēt.
4
Pievieno buljonu, lēcas, tomatus un sautē aptuveni 35 minūtes, līdz lēcas ir mīkstas.
5
Tad aptuveni divas tases liek bļodā vai blenderī*, sablendē un lej atpakaļ katlā. Ja zupa šķiet pārāk bieza, pievieno ūdeni vai buljonu. Samaisa, pievieno sāli, piparus, balzamiko un uzkarsē līdz varīšanās temperatūrai.
6
Lej bļodās, pārkaisa ar seleriju zaļumiem un pasniedz ar grauzdētas maizes šķēlēm.
*Ja vēlas, var šo soli izlaist.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit