Grūbas iepriekšējā vakarā kārtīgi noskalo (es tās parasti skaloju vismaz trīs reizes) un pārlej ar aukstu ūdeni. Ja grib grūbas gatavot uzreiz, tad, kad tās noskalotas, pārlej ar ūdeni un vāra, pievienojot pustējkaroti sodas, lai grūbas būtu gatavas ātrāk.

Kamēr grūbas vārās, pannā uzkarsē eļļu un liek cepties sīpolus (es tos parasti griežu lielās šķēlēs, kā ābolus). Kad sīpoli apcepušies, pievieno palielos kubiņos sagrieztu gaļu, pēc tam arī kubiņos sagrieztus baklažānus un cep, līdz pannas saturs ir apbrūninājies.

Tad pievieno sakapātus tomātus ar sulu un ļauj visam kārtīgi pasautēties. Beigās pievieno sakapātus pētersīļus, sāli, piparus, pasautē vēl divas minūtes un visu iemaisa gatavajās grūbās.

Lai labi garšo!

Kāda ir Tava iecienītākā recepte? Pastāsti to citiem, sūti recepti ar foto uz receptes@delfi.lv. Interesantākās idejas publicēsim Tasty.lv recepšu katalogā. Ik mēnesi izvēlēsimies vienu, interesantāko recepti, kuras autoru gaida vērtīga balva no Tasty.lv!