Foto: Privātais arhīvs

Kādu vakaru, gaidot viesus, domāju, ko pagatavot cienastam. Kāda ir mūsu ikdiena šajā sabiedrībā, kad modē ir viss veselīgais, viss izsmalcinātais, viss.. viss...? Tā vien gribas pievērst uzmanību ar vienkāršu, piezemētu, ne ūberkrutu veselīgumu, bet reālu sātīgumu! Ir vēl cilvēki, kas pieturas pie omīšu virtuves pamatprincipiem - karfelis, sviestiņš, krējumiņš un gaļa. Bez gaļas vecis nav paēdis!

Tādēļ cēlu galdā vienkāršu, piezemētu un sātīgu maltīti. Mājinieki bija sajūsmā. Vai garšoja viesiem? Nezinu. Degunus nešķobīja, ēda un teica, ka ir labi.

Kā parasti manos recepšu pierakstos - ar daudzumiem viss pēc individuāliem ieskatiem. Es gan biju nomizojusi kādus 25 kartupeļus, taču iepriekšējā dienā, kad tos vārīju, nespēju atturēties kārdinājumam, un kādus trīs kartupeļus apēdu ar ķiploku mērci. Tādēļ šai reizei man bija kādi 20 kartupeļi. Bet var mizot arī vairāk! Tā kā kartupeļi ir pats pamats un svarīgākā sastāvdaļa, tad, vadoties pēc tā, cik daudz ir kartupeļu, piemēro pārējo sastāvdaļu daudzumu.

Tātad, uz 20 vidēji lieliem kartupeļiem bija kādi 300 grami cūkgaļas krūtiņas, 4 tomāti, 1 gigantisks sīpols, 2 ķiploku daivas, 2 olas, 2 TK sinepjes, 3 ĒK krējums, garšvielas - pēc garšas.

13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

vārīti kartupeļi žāvēta krūtiņa sīpols tomāti ķiploks olas sinepes krējums ķimenes garšvielas kartupeļiem sāls eļļa cepšanai rīvmaize

Sagatavošana

1

Sākumā sagriež gabaliņos gaļu un liek cepties. Pēc tam pievieno sagrieztus sīpolus, ķiplokus un cep, līdz sīpoli mīksti.

2

Kad sīpoli ir mīksti, pievieno gabaliņos sagrieztus tomātus un turpina cep kādas 10 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Beigās pievieno skābu krējumu, sinepes un ķimenes. Un turpina karsēt minūtes 10.

3

Kad gaļas masa sacepusies, vārītos kartupeļus sastampā, pievieno garšvielas kartupeļiem un visu samaisa.

4

Pievieno sacepto gaļu, izmaisa, piesit olas un visu kārtīgi samīca viendabīgā masā. Pēc tam no kartupeļu masas veido plācenīšus, apvīļā rīvmaizē un cep sakarsētā pannā zeltaini brūnus no abām pusēm. Viss!

Es plācenīšus pasniedzu ar biezpienu. Bet ideāli garšo arī, ja piedevās izmanto mājas sieru vai kādus dārzeņu salātus. Ātri tas nav, bet sātīgi un pavisam vienkārši!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!