Pirms gatavošanas uzliek vārīties trīs olas, tām jābūt cieti vārītām, tāpēc pēc pirmā uzmestā burbuļa jāuzņem 10 minūtes. Vēl labāks variants ir olas novārīt jau iepriekšējā dienā.

Izvēlies lielu katlu un iegāz tajā burciņu marinētu biešu, pievieno sīkos kubiņos sagrieztus redīsus. Marinādi nav jānolej, arī to droši pievieno.

Soli pa solim: klasiskā biešu aukstā zupa ar rukolu
Foto: DELFI

Sagriež dilles un lociņus, ja patīk kreptīgāka zupa, var likt vēl vienu lociņu sauju.

Soli pa solim: klasiskā biešu aukstā zupa ar rukolu
Foto: DELFI


Smalki sagriež svaigos gurķus, ja garšo, tad saplucina rukolu.

Soli pa solim: klasiskā biešu aukstā zupa ar rukolu
Foto: DELFI

Visu pārlej ar kefīru, samaisa. Pēc garšas pievieno piparus, sāli, sinepes un sasmalcinātas olas. Samaisa un liek uz stundu ledusskapī ievilkties. Nepacietīgākie droši var ēst uzreiz no bļodas, ja izmantotais kefīrs ir vēss.

Soli pa solim: klasiskā biešu aukstā zupa ar rukolu
Foto: DELFI

Pirms kefīra pievienošanas gan man nācās visu pārliet bļodā, jo katliņš izrādījās par mazu. Tā, lūk, top zupa, kas pēc tam jāēd trīs dienas!

Kāda ir Tava iecienītākā recepte? Pastāsti to citiem, sūti recepti ar foto uz receptes@delfi.lv. Interesantākās idejas publicēsim Tasty.lv recepšu katalogā. Ik mēnesi izvēlēsimies vienu, interesantāko recepti, kuras autoru gaida vērtīga balva no Tasty.lv!