Foto: Shutterstock
Brīvdienas ir kā radītas tam, lai pagatavotu ko tādu, kam ikdienā neatliek laika. Šie sulīgie mafini ar skābajām ogām uz kārā zoba labi garšos tējas pauzē vai noderēs saldam noslēgumam kādā nesteidzīgā ēdienreizē.
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

260 gmilti1 TKcepamais pulveris120 gsviests300 gcukurs1 TKvaniļas cukurs2 gab.olas300 gpaniņas vai kefīrs1 gab.citrons3 saujassaldētas upenes

Sagatavošana

1

Sajauc bļodā miltus ar cepamo pulveri.

2

Mīkstu sviestu (istabas temperatūrā) puto ar cukuru un vaniļas cukuru. Pievieno olas, tad kefīru vai paniņas un iesijā miltu maisījumu. Visu samaisa, līdz izveidojusies viendabīga mīkla. Pievieno mīklai sarīvētu citrona miziņu un sulu no pus citrona.

3

Mafinu papīra formiņas saliek mafinu pannā. Mīklu pilda papīra trauciņos ar karoti, aizņemot divas trešdaļas no formas. Katrā formiņā iespiež mīklā dažas tikko no saldētavas izņemtas upenes.

4

Cep 20 minūtes 180 grādos. No šī daudzuma sanāks 24 kēksiņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!