Foto: Shutterstock
'Kaprīze' - garda šokolādes biskvīta torte ar ķiršiem un putukrējumu īstiem kārumniekiem.
60Minūtes
19Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
3 gab.olas100 gcukurs1 gab.paciņa vaniļas cukurs1 TKcepamais pulveris50 gmilti50 gkartupeļu milti KRĒMS:250 mlsaldais krējums250 gskābs krējums2 ĒKcukurs2 gab.paciņas vaniļas cukurs2 gab.paciņas putukrējuma stindzinātājs SĪRUPS: ķiršu sula2 ĒKcukurs1 ĒKkartupeļu milti PILDĪJUMS:450 gkonservēti ķirši bez kauliņiem50 gšokolāde

Sagatavošana

1

Biskvīts: olas, cukuru un vanilīnu kuļ līdz veidojas viendabīga, gaiša masa. Miltus samaisa ar cepamo pulveri, kartupeļu cieti un iesijā olu masā. Uzmanīgi samaisa.

2

Mīklu lej cepamā veidnē (26 cm diametrā), kas izklāta ar cepamo papīru un liek cepties uzkarsētā cepeškrāsnī. Cep 175*C 25-30 minūtes.

3

Biskvītu atdzesē un noņem nedaudz biskvīta dekorēšanai.

4

Krēms: saldo krējumu ar stindzinātāju (lasīt instrukciju uz paciņas) saputo putukrējumā. Iemaisa cukuru, vanilīna cukuru, krējumu un nedaudz sakuļ.

5

Sīrups: ķiršu sulu (kas palika pēc ķiršu noliešanas) uzvāra kopā ar cukuru un nelielā ūdens daudzumā iemaisītu kartupeļu cieti.

6

Biskvītu pārziež ar sīrupu, izkārto ķiršus un tad krēmu pārziež. Pārkaisa biskvīta drupačas un šokolādes skaidiņas.

Iesūtīja: DaceP

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!