Foto: Shutterstock
Šī adžikas versija varētu labpatikt pat tiem, kas ar čili parasti ir uz "jūs".
15Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2.5 kgtomāti3 gab.burkāni200 gķiploki1 gab.mārrutku sakne2 gab.čili pipari0.75 lūdens100 mletiķis (9%)40 gsāls40 gcukurs

Sagatavošana

1

Pagatavo marinādi, katliņā berot sāli, cukuru, pārlejot ar ūdeni un etiķi. To visu karsē, ik pa brīdim samaisot, lai visas sastāvdaļas izkūst. Kad marināde vārījusies dažas minūtes, katliņu noņem no uguns.

2

Visas sastāvdaļas sasmalcina ar gaļas mašīnas palīdzību. Tādā veidā izdosies panākt visvēlamāko konsistenci adžikai, bet, ja nav iespējas izmantot šādu ierīci, var visas sastāvdaļas smalki sakapāt. Ja vēlies viendabīgāku mērci, sastāvdaļas var arī sablendēt.

3

Sasmalcinātos dārzeņus pārlej ar marinādi, sajauc un pilda trauciņos.

4

Mērci var glabāt ledusskapī, bet gadu vai ilgāk gan tā neglabāsies, jo tik gardu rezultātu nav ko ilgi taupīt, jāliek tik lietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!