Foto: Shutterstock
Ūdens kliņģeru nosaukums nav svešs nevienam, kurš orientējas latviešu literatūras klasikā. Bet patiesībā šīs maizītes zināmas visā pasaulē, angliski runājošie tās sauc par "bagel" – beigeli. Ūdens kliņģerīšu īpatnība - tos pirms cepšanas uz mirkli iegremdē vārošā ūdenī. "Ideāla maizīte brokastīm!" teic Arta, kuras atsūtīto recepti publicējam.
80Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
400 gkviešu milti350 mlūdens50 gsviests1.5 ĒKcukurs1 TKsāls25 graugs2.5 ĒKķimenes

Sagatavošana

1

Bļodā iedrupina raugu, kam pielej nedaudz siltu ūdeni, visu maisa, līdz raugs izšķīdis. Pievieno atlikušo ūdeni, sviestu un garšvielas. Iemīca miltus, ja mīkla pārāk cieta, pievieno vēl ūdeni, tomēr nepārcenties - mīklai jābūt diezgan stingrai.

2

Visas sastāvdaļas kārtīgi samīca - vismaz 10 minūtes - un liek siltumā rūgt.

3

Kad mīkla uzrūgusi, to sadala vienādās daļās (no norādītajiem daudzumiem sanāks ap astoņiem kliņģerīšiem), veido nelielus kliņģerīšus vai mīklas gredzenus, kam ļauj vēl uzrūgt apmēram 30 minūtes.

4

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.

5

Verdošā ūdenī ieber nedaudz sāli un iegremdē mīklas gredzenus uz 30 sekundēm, līdz tie uzpeld. Tad kliņģerus izņem no ūdens un kārto uz plāts, kurā ieklāts cepampapīrs. Pārsmērē ar sakultu olu un uzkaisa ķimenes vai sezama sēklas.

6

Kliņģerīšus cep 200 grādos 15-20 minūtes, līdz tie kļūst zeltaini brūni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!