Foto: DELFI
Upeņu krēms ar vaniļas mērci - gards un veselīgs deserts.
25Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
200 gsaldais krējums200 gskābs krējums1 gab.paciņa želatīns cukurs1 lpiens6 gab.olu dzeltenumi6 ĒKcukurs1 gab.paciņa vaniļas cukura

Sagatavošana

1

Sablendē upenes, uzputo saldo krējumu ar cukuru, ko sajauc ar skābo krējumu, uzbriedina želatīnu, visu sajauc kopā, beigās pievienojot uzbriedināto un atsildīto želatīnu.

2

Vaniļas mērci gatavo kā parasti - uz 1 litru piena ņem 6 sakultus olu dzeltenumus un 6 ĒK cukura, 1 paciņu vaniļas cukura un maisot karsē, līdz krēms sabiezējis. Krēmu taisu ne tik saldu, jo mērce jau salda.

Iesūtīja: Danito

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!