Februāra recepšu konkursam - vistas filejas strēmelītes ar sezamu, garšīgas gan karstas, gan aukstas - pasniedz kopā ar rīsiem vai makaroniem. Vai vienas pašas - kā auksto uzkodu! Recepti iesaka Tasty.lv lasītājs Agris.
30Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
2 vistas filejas4 ĒKsojas mērce1 ķiploka daiviņa4 ĒKkartupeļu milti6 ĒKsezama sēkliņas1 ola eļļa cepšanai
Sagatavošana
1
Vistas fileju sagriež strēmelītēs, pievieno sojas mērci un ķiploku. Ja ir laiks, atstāj iemarinēties, ja nav - gatavo uzreiz.
2
Pievieno sezama sēklas, kartupeļu miltus un olu, visu labi samaisa.
3
Uz uzkarsētas pannas uzlej eļļu un cep uz palielas uguns, lai gaļa ātri apbrūninās. Kad strēmelītes no vienas puses apcepušās, tad apgriež/samaisa, ar pannas lāpstiņu atdalot kopā salipušās gaļas strēmelītes.
4
Cep aptuveni 20 min. Gatavs!
Receptes autora ieteikumi:
- sojas mērce ir sāļa, tādēļ papildus sāls nav jāliek
- ja nepatīk ķiploku garša, tad to var likt mazāk vai nepievienot nemaz.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit