Vistiņa pa ķīniešu modei ar dārzeņiem gardajā mērcītē.
Sagriež vistas fileju mazos gabaliņos. Ieliek bļodiņā un pārlej sojas mērci (ne to tumšāko). 

Tikmēr gatavojam dārzeņus (arī ķiplokus un sīpolus). Griežam tādos gabaliņos, kā pašiem patīk. 

Kraukšķīgi un gardi ir tad, ja griež visu strēmelītēs. 

Liekam nelielā eļļas daudzumā apcepties pannā. Kad viss apcepies nedaudz zeltains, beram bļodiņā, lai pastāv. 

Tajā pašā pannā gatavojamies cept vistiņu. Var arī vārīt eļļā, bet ir pārbaudīts, ka apcepot nelielā eļļas daudzumā arī ir kraukšķīgi un gardi. 

Tātad - mazos gabaliņus apvārtām kartupeļu miltos un metam iekšā pannā, kādu brītiņu cepam, lai ir zeltaini brūni. Kad pašiem šķiet, ka gatavs, atbrīvojam pannu mērcītes pagatavošanai. 

Mērce: tomātu mērci, medu (2:1) un sojas mērci - cik pašam patīk, sajaucam bļodiņā un liekam pannā cepties - pakaramelizēties. Kad mērcīte tāda staipīga un brūngana, liekam klāt vistiņu un dārzeņus. Visu kopā kārtīgi sajaucam un gatavs!

*** var ēst ar rīsiem, bet man garšoja arī ar makaroniem. Dārzeņi var būt jebkādi. Tajā skaitā puravi, selerijas sakne, tomāti.


Iesūtīja: Kristīne

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!