Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Eksotiski vrapi, kuru pagatavošanai vajadzīga ne tikai pīles fileja, bet arī Hoisin mērce. Šī mērce ir klasiska sastāvdaļa Pekinas pīles pagatavošanai – meklē to veikalu plauktos pie Āzijas virtuves produktiem.
15Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
2 TKsaulespuķu eļļa1 sarkanais pipars175 gnelielas pīles fileja2 ĒKHoisin mērce0.5 gurķis6 sīksīpoli lapu salāti2 tortiljas vrapi

Sagatavošana

1

Pannu liek uz plīts un uzkarsē tajā eļļu. Sarkano piparu, kuram izņemtas sēkliņas, sagriež sīkos gabaliņos un liek uz pannas apcepties. Cep tik ilgi, līdz tie kļūst mīksti.

2

Pēc tam pannā liek pīles filejas gabaliņus, un apcep aptuveni četras līdz piecas minūtes, uz vidēji lēnas uguns, līdz pīle ir izcepusies.

3

Ņem pannu nost no plīts un apslaksta pīles gabaliņus ar Hoisin mērci un visu apmaisa. Hoisin mērces vietā droši vari mēģināt izmantot arī kādu saldskābo mērci.

4

Gurķi sagriež salmiņos, sakapā arī mazos sīpoliņus un saplēš salātlapas. Visas sastāvdaļas sadala starp abām vrapu plāksnēm. Sastāvdaļas jāliek tieši vrapu centrā.
Dārzeņiem pa virsu liek pīles filejas gabaliņus un sarkano piparu, un vrapus sarullē.

5

Pasniedz katru vrapu sagriežot uz pusēm, kopā ar papildus Hoisin mērci un sīpoliem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!