Foto: Publicitātes foto
Marinētas bietes kopā ar kazas sieru, upeņu balzama krēmu un apelsīnu sulā karamelizētu fenheli ir neparasta, taču lieliska ziemas uzkoda. "Pasniedziet tās ar krāsainiem biešu cepumiem," žurnāla "Dienas Ēdieni" un veikalu tīkla "Rito" decembra meistarklasē ieteica receptes autore, restorāna "Elements" šefpavāre Svetlana Riškova.

Gatavo cepumus:

Saputo olu baltumus.

Sviestu sajauc ar rīvētajām bietēm, sāli un cukuru.

Citā bļodā sajauc sausās sastāvdaļas, iemaisa sviesta un biešu masu un iecilā olu baltumus.

Ar konditorejas maisiņu izspiež cepumiņus un cep cepeškrāsnī 165 grādos 15 minūtes.

Fenheli sagriež plānās šķēlēs, pannā apcep sviestā (lai nav brūns, bet tikai caurspīdīgs), pielej apelsīnu sulu, pievieno cukuru un lēni vāra, līdz apelsīnu sula izvārījusies.

Uz šķīvja kārto marinētās bietes, fenheli, biešu cepumus, kazas sieru. Pārlej ar upeņu balzama gēlu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!