Foto: PantherMedia/Scanpix
Mafini ar kanēli, kardamonu un žāvētiem augļiem - īsta Ziemassvētku noskaņa! Es izvēlos rozīnes, cukurotus apelsīnus, citronus, plūmes vai ķiršus, parasti piemetu arī kādu drusciņu kapātas mandeles, ja ir pie rokas!
20Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

125 gsviests100 gcukurs2 gab.olas1 TKmalts kanēlis1 TKmalts kardamons naža galsmaltas krustnagliņas puspaciņa cepamā pulvera125 gsagriezti žāvēti augļi

Sagatavošana

1

Mīkstu sviestu, cukuru, olas un sāli saputo ar mikseri.

2

Samaisa miltus ar cepamo pulveri (piezīme - izmantojam mazo paciņu!) un garšvielām. Iemaisa slapjajos produktos. Iemaisa 100 g kapātos augļus.

3

Cepeškrāsni uzsilda līdz 200 grādiem.

4

Mafinu formas līdz 2/3 pilda ar mīklu, pa virsu uzliek kādu smuku gabaliņu no pārpalikušajiem augļiem.

5

Cep cepeškrāsnī, "kamēr kociņš sauss" - ~ 15 minūtes.

6

Kā visus mafinus, arī šos ieteicams ēst iespējami svaigus. Ja nākas uzglabāt, to dara tā - kad keksiņi kārtīgi atdzisuši, tos kārto metāla vai plastmasas kārbā ar cieši piegulošu vāku, liek ledusskapī. Tā viņu mūžu var pagarināt par pāris dienām - pirms ēšanas var iemest uz brītiņu mikroviļņu krāsnī.

Iesūtīja: Nora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!