Labs zivju buljons - tā ir māksla!
90Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

600 gzivs1 gab.pētersīļa sakne1 gab.selerijas sakne1 gab.sīpols1 gab.lauru lapa4 gab.melnie pipari pēc garšassāls

Sagatavošana

1

Porciju gabalos sagrieztas un sagatavotas zivis liek katlā, uzlej aukstu ūdeni un vāra.

2

Kad ūdens uzvārījies, rūpīgi nosmeļ putas, pēc tam pieliek sāli, garšvielas, sagrieztas garšsaknes un sīpolu.

3

Samazina uguni - šķidrumam tikko manāmi jāvārās; zivis vāra 25-30 minūtes, līdz tās gatavas.

4

Zivju gabalus uzmanīgi izņem no novārījuma, bet galvas un astes vāra vēl 15- 20 minūtes. Pēc tam buljonu izkāš.

Ja lieto zivis kurām ir piegarša, garšvielu daudzumu ieteicams dubultot, vārot var pievienot sālītu gurķu miziņas.

Vārot treknas zivis, periodiski jānosmeļ uzpeldējušie tauki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!