Foto: Shutterstock
Ar gaļu pildītus kartupeļu zrazi – ukraiņu tradicionālās virtuves ēdienu – pasniedz karstus ar kausētu sviestu vai skābu krējumu.
60Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

500 gkartupeļi1 ola50 gmilti30 grīvmaize50 gskābs krējums sāls PILDĪJUMAM:250 gvārīta gaļa20 geļļa vai tauki40 gsīpoli sāls malti melnie pipari

Sagatavošana

1

Kartupeļus nomizo, izvāra sālsūdenī un saspaida/samīca vēl karstus. Pievieno olu un nedaudz miltu.

2

Pildījumam samaļ vārīto gaļu, apcep kopā ar sasmalcināto sīpolu eļļā vai taukos, pievieno sāli, piparus un kārtīgi samaisa.

3

Izklāj masu uz dēlīša, kas apkaisīts ar miltiem un izrullē.

4

Izspiež kartupeļu masas aplīšus (10 cm diametrā), vidū liek pildījumu, aiztaisa ciet (saspiežot maliņas) un veido plācenīšu formā.

5

Apsmērē ar sakultu olu, pārkaisa ar rīvmaizi un no abām pusēm apcep pannā eļļā vai taukos.

6

Var cept arī cepeškrāsnī, kā pīrādziņus (220*C) uz ieeļļotas paplātes.

Iesūtīja: Krizdole

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!