Foto: Privātais arhīvs

Ja Austra Augusta, kam naktī uz 1. decembri Tartu slimnīcā veica aknu transplantāciju, atveseļošanās notiks tāpat, kā līdz šim, jau trešdien, 7. decembrī, jaunietis varēs atstāt intensīvās terapijas nodaļu, informē jaunieša mamma Ilze Auguste.

Austrim aknu transplantāciju veica naktī uz 1. decembri. Viņa atlabšana norit labi, ja neskaita nelielus sarežģījumus, kas radās divas dienas pēc operācijas – sociālajos tīklos tika izplatīts aicinājums aizlūgt par jaunieti, jo viņam kuņģī sākās asiņošana un bija nepieciešam asins pārliešana. Dienas laikā gan Austra stāvoklis stabilizējās, un pašlaik atlabšana notiek pēc plāna.

Austra mamma sociālajā tīklā "Facebook" raksta, ka tad, ja Austra organisma atveseļošanās turpinās ritēt kā iepriekšējā diennaktī, tad 7. decembrī ārsti plāno viņu pārvest no intensīvās terapijas nodaļas uz ķirurģijas nodaļu. Tāpat viņa izsaka pateicību ikvienam par atbalstu gan Austra, gan viņa tuvinieku vārdā.

Jau ziņots, ka Austrim aknu transplantācija bija nepieciešama, jo viņam ir reti sastopama slimība, kas rada hroniskus žultsvadu sašaurinājumus aknās. Tās rezultātā attīstās aknu ciroze, kas ietekmē ne tikai aknas, bet arī citus iekšējos orgānus, to darbību un funkcijas. Tā kā valsts aknu transplantācijas sola apmaksāt, sākot ar 2018. gadu, bet operācija jaunietim bija vajadzīga pēc iespējas ātrāk, nācās lūgt sabiedrības atbalstu tās apmaksāšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!