Foto: Shutterstock

Iniciatīva "Wings for Wheels" (ang. val. spārni riteņiem), kas pārstāv cilvēkus ar kustību traucējumiem, uzvarējusi labdarības veikalu "Otrā elpa" konkursā, saņemot 3000 eiro speciāli pielāgota mikroautobusa iegādei, kas ļoti atvieglos cilvēku ar invaliditāti pārvadāšanu, pastāstīja iniciatīvas pārstāve Santa Survila.

Par visiem trim projektiem, kas piedalījās balsošanā, atdotas 5994, ar 2696 balsīm vadībā izvirzoties cilvēku ar kustību traucējumiem pārvadāšanai paredzētā busiņa projektam, portālam Rutks.lv pavēstīja labdarības veikalā "Otrā elpa". "Wings for Wheels" pārstāvji saka paldies visiem atbalsītājiem.

Ar vinnētajiem 3000 eiro gan iecerētā busiņa iegādei ir par maz, taču tas ir liels solis uz priekšu, saka Survila. "Busiņa ar elektrisko pacēlāju cena ir aptuveni 10 tūkstoši eiro. Jāpērk tāds modelis, lai kalpotu mums ilgi, kādus 10 gadus. Mēs darīsim visu, lai busiņš nonāktu "Wings for Wheels" rīcībā līdz 2017. gada februāra beigām."

Iniciatīva "Wings for Wheels" rīko dažādus pasākumus cilvēkiem ar kustību traucējumiem ar mērķi integrēt viņus sabiedrībā.

Iniciatīvas pārstāvji martā vērsās pie portāla Rutks.lv ar lūgumu palīdzēt ceļā uz sen lolotu sapni – cilvēku ar kustību traucējumiem pārvadāšanai pielāgotu mikroautobusiņu, kas aprīkots ar elektrisko pacēlāju. Viss, ko viņi lūdza, bija informēt par šo konkursu, aicinot cilvēkus balsot par viņu projektu.

"Mēs labprāt rīkotu vēl vairāk aktivitāšu un biežāk pulcinātu cilvēkus ar invaliditāti, taču ļoti aktuāls mums ir speciālā transporta jautājums. Piemēram, kad braucam un vedam cilvēkus ar invaliditāti uz ikgadējo vasaras nometni, to darām ar savu personīgo transportu. Tas ir apgrūtinoši cilvēkiem ar invaliditāti, jo ir jāpārsēžas vieglās automašīnas sēdeklī. Lai pasūtītu speciālo transportu no firmas un aizvestu cilvēkus ar kustību traucējumiem uz pasākumu, ir jāmaksā neadekvāti dārga cena. Pašiem savs mikroautobuss, kas aprīkots ar elektrisko pacēlāju, cilvēku ar kustību traucējumiem nogādāšanu uz pasākumiem ļoti atvieglotu," situāciju toreiz skaidroja iniciatīvas "Wings for Weels" vadītājs Kaspars Apinis.

Vēl bija iespējams balsot par mazgāšanās telpu remontu un inventāra iegādi dienas atbalsta centram "Sirdsgaisma" sociālā riska ģimenēm un bērniem, kā arī aprīkojuma iegādi Ģimeņu amatniecības centra izveidei maznodrošināto personu labklājības celšanai.

Labdarības veikali "Otrā elpa" Rīgā un Liepājā kopš 2011. gada regulāri rīko finansējuma konkursu "Otrās elpas stipendija", atbalstot dažādas sociālas iniciatīvas visā Latvijā. Reizi ceturksnī no saņemtajiem pieteikumiem balsošanai tiek izvirzīti trīs projekti, par kuriem var balsot. Labdarības veikalos "Otra elpa" balsošanas laikā stāv trīs urnas. Katrs, kurš kādā no labdarības veikaliem "Otra elpa" ziedo vai iepērkas vismaz par vienu eiro, saņem kuponu, ar kuru var nobalsot par vienu no projektiem, iemetot to attiecīgajā urnā. Uzvarētājs, par kur nobalsots visvairāk, saņem 3000 eiro stipendiju.

Pašlaik – līdz 24. aprīlim – norit pieteikšanās jaunajam "Otrās elpas stipendijas" konkursam. Labdarības veikali “Otrā elpa” aicina stipendijai pieteikt projektus, kas saistīti ar sabiedrisko labumu, sociālo palīdzību un pakalpojumiem, kā arī maznodrošināto personu labklājības celšanu. Par to vairāk lasi šeit.

Vairāk par "Wings for Wheels" aktivitātēm var uzzināt digitālajā žurnālā "Spārni riteņiem" par un ap cilvēkiem ar invaliditāti, kā arī iniciatīvas mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!