Foto: Shutterstock
Pētījumi rāda, ka viens no trim pieaugušajiem cieš no bezmiega vai miega traucējumiem, tātad viens no trim pieaugušajiem regulāri nesaņem pietiekami daudz miega. Iespējams, ka atrisinājums, kas palīdz ātrāk iemigt un uzlabot miega kvalitāti, ir pavisam vienkāršs – divi kivi augļi stundu pirms gulētiešanas.

Nesen Taivānā veikts pētījums, kura dalībnieki stundu pirms gulētiešanas ik vakaru četras nedēļas apēda divus kivi augļus. Pētnieki bija izvirzījuši hipotēzi, ka kivi var pozitīvi ietekmēt miegu, jo tajos ir antioksidanti un serotonīns, raksta portāls dailyhealthpost.com.

Pētījums parādīja, ka tie dalībnieki ar ilgstošām miega problēmām, kuri katru vakaru pirms miega apēda divus kivi, naktī ieguva vienu papildu stundu miega un gulēja labāk. Šie pētījuma rezultāti ir ļoti daudzsološi tiem, kam ir miega traucējumi, un īpaši labus rezultātus ilgtermiņā uzrādot cīņā ar bezmiegu. Tomēr pētnieki uzsver, ka šī ietekme vēl tikšot pētīta. Jāpiebilst, ka bezmiegs un miega traucējumi nav tikai nepatīkams un traucējošs faktors nākamajā dienā, jo pētījumos arī pierādīts, ka ilgstošs nepietiekams miega daudzums var palielināt dažādu saslimšanu risku un pāragru nāvi, savukārt par pietiekamu miega daudzumu pieaugušajiem tiek uzskatītas septiņas līdz deviņas stundas miega diennaktī. 

Savukārt pietiekams daudzums miega uzlabo imunitāti un atmiņu gan vīriešiem, gan sievietēm (uzskatāms piemērs ir mācīšanās pirms gulētiešanas un tad kārtīgs miegs – nākamajā rītā īstermiņa atmiņa darbojas labāk).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!