Foto: Shutterstock

Pasaules veselības dienā, 7. aprīlī, Vecrīgā, Kaļķu ielā 28 no pulksten 11 līdz 13 notiks Latvijas Diabēta federācijas (LDF) informatīvi izglītojošs pasākums par cukura diabētu. Tā laikā apmeklētāji varēs saņemt informāciju par diabēta riskiem un veselīgu uzturu, kā arī būs pieejamas diabēta speciālistu bezmaksas konsultācijas, informēja LDF pārstāve Dita Bukovska.

Kādas pazīmes var liecināt par saslimšanu ar cukura diabētu un kuru produktu lietošana uzturā var mazināt diabēta riskus? Atbildes uz šiem un daudziem citiem jautājumiem par izplatīto slimību palīdzēs rast speciālisti. Tāpat pasākumā dalīs kuponus, kurus izmantojot, ikviens interesents varēs bez maksas pārbaudīt cukura līmeni asinīs.

Lai pievērstu uzmanību strauji pieaugošajai saslimstībai ar cukura diabētu, Pasaules veselības diena šogad veltīta diabēta profilaksei. Latvijā ar šo slimību ikdienā sadzīvo vairāk nekā 80 tūkstoši iedzīvotāju, un ik gadu tiek reģistrēti vairāki tūkstoši jaunu diabēta pacientu. Tomēr līdz pat 80 procentiem saslimšanas gadījumu ar diabētu iespējams novērst vai aizkavēt ar diētas maiņu un fiziskajām aktivitātēm.

Rutks.lv jau ziņoja, ka pēdējos desmit gados Latvijā dubultojusies saslimstība ar cukura diabētu. 2005. gadā uzskaitē bija 47,8 tūkstoši, bet 2014. gadā – jau 84,6 tūkstoši pacientu. Saslimstības pieaugums ir saistīts galvenokārt ar aizvien pieaugošo liekā svara un aptaukošanās problēmu, neveselīgu uzturu un mazkustīgu dzīvesveidu.

LDF pasākums ceturtdien, 7. aprīlī, norisināsies starp ātrās apkalpošanas restorānu "McDonald's" un viesnīcu "Hotel Roma". Vairāk informācijas par diabēta profilaksi un ārstēšanu vari iegūt www.diabets.lv, kā arī portālā Rutks.lv publicētajos rakstos par šo slimību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!