Foto: DELFI
Kā atklājuši pētnieki, Lielbritānijā dzīvojošas sievietes rokassomiņā esošo lietu vērtība sastāda vidēji 284 mārciņas, savukārt septiņiem procentiem sieviešu rokassomiņas nozaudēšana būtu līdzvērtīga 700 mārciņu zaudēšanai, vēstī "Daily Mail".

Trīs procentiem sieviešu savukārt ir teju 100 somu, bet vidēji vienai Anglijā dzīvojošai sievietei lietošanā ir aptuveni trīs somas.

Vairumam sieviešu nebūtu iebildumu, ja viņu somiņā ielūkotos nepiederoša persona, bet ceturtajai daļai pētījumā aptaujāto sieviešu soma un tās saturs ir privāta lieta, kas nav domāta svešinieku acīm.

Pētījumā arī noskaidrots, ka tikai 39 procenti vīriešu uzdrošinātos aplūkot savas partneres rokassomiņas saturu. Iespējams, tam ir visai pamatots iemesls – atklājies, ka līdztekus mobilajam tālrunim, plānotājam, makam un atslēgām sievietes savās somās glabā arī visai neiedomājamus priekšmetus.

Starp dīvainākajiem priekšmetiem, kas pētījuma ietvaros atrasti sieviešu rokassomiņās, ir mirušā kaķa spalvu kušķis, vudū lelle un kartupelis. Tāpat atrastas alpīnistu apaviem paredzētās radzes, gabals ogles un brendija blašķe.

Visbiežāk somiņās savukārt tiek ielikti tādi priekšmeti kā mobilais telefons, pildspalvas, papīra salvetes, mašīnas atslēgas, lūpu balzams, matu suka, lūpu krāsa, roku krēms un lietussargs.

Pētījumā arī noskaidrots, ka zīmoliem rokassomiņu izvēlē priekšroku dod aptuveni trešdaļa sieviešu, pārējām par gana labiem atzīstot masu produkcijā ražotos darinājumus.

Vidējā cena, no kuras Anglijas iedzīvotājas gatavas šķirties rokassomas izvēlē, ir 39 mārciņas, tikai katrai divdesmitajai pētījuma dalībniecei par somu izdodot vairāk nekā 200 mārciņu. Jāpiebilst, ka teju ceturtā daļa aptaujāto sieviešu atzinušas, ka dizaineru darinātas rokassomiņas viņas neinteresē vispār.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!