Foto: AP/Scanpix
Šī savdabīgā kaķa izskats izraisa asociācijas par atnācējiem no kosmosa vai pasaku tēliem. Kaķa apbrīnojami trauslais kakls balsta platu, trīsstūrveida galvu. Šim dzīvniekam ir lielas ausis un ļoti izteiksmīgas acis. Devonas reksiem ir skaisti viļņots kažoks un savdabīgs raksturs.

1960. gadā Anglijā, Devonas grāfistē, atrada kaķi, kam bija viļņots kažoks. Desmit gadus agrāk arī Kornvolas grāfistē piedzima līdzīgs kaķis. Viņu nosauca par Kornvolas reksu. Sākumā atrasto kaķi un viņa pēcnācējus krustoja ar Kornvolas reksiem, jo kaķu selekcionāri uzskatīja, ka kaķu apmatojuma struktūru ietekmē identiska mutācija. Taču drīz izrādījās, ka tas tā nav. Tad kaķu audzētāji nolēma radīt kaķus, kuru kažoka izskats ir atkarīgs no citas mutācijas, un nosprieda viņus nosaukt tās grāfistes vārdā, kur kaķi tikuši izveidoti.

Pirmais Devonas rekss – melns runcis, vārdā Kirlī, - bija visai neparasts dzīvnieks ar īpatnēju, elfam līdzīgu seju un samērā graciozu ķermeni. Šis bija pirmais kaķis, kas atbilda šķirnes standartam.

Pēc tam, izmantojot daudzu citu šķirņu kaķus un parastos mājas kaķus, Devonas rekss tika izveidots kā šķirne.

Devonas rekss ir gudrs kaķis ar maigu, mīlīgu dabu. Šie kaķi tiecas pēc kontakta ar cilvēku, un tiem nepatīk palikt vieniem pašiem. Viņi labprāt pavada laiku cilvēku sabiedrībā. Tāpēc Devonas reksu nav ieteicam atstāt vienu uz visu dienu ārā.

Iespējams, ka dzīvnieks novārgs un saslims no vientulības.

Šo šķirņu kaķi ir ļoti ziņkārīgi, un viņi vēlas piedalīties visos mājas notikumos. Jūsu iepirkumi tiks pakļauti pamatīgai pārbaudei, bet ciemiņi drīz kļūs par labiem kaķa draugiem. Tā kā šie kaķi ir gudri dzīvnieki un tik ļoti pieķeras cilvēkiem, ar kuriem dzīvo kopā, viņiem viegli var iemācīt visāda veida trikus. Devonas reksi saglabā savu lielo aktivitāti un rotaļīgumu, pat kļūstot vecāki. Viņiem patīk lēkt un rāpties.

Raksta tapšanā izmantota Esteres Verhofas-Verhallenas enciklopēdija “Kaķi”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!