Foto: PantherMedia/Scanpix
Nav iespējams iepriekš sagatavoties tik nepatīkamajam dzīves brīdim, kad uzzini - mīļotais vīrietis tevi ir piekrāpis, un nav nekādas starpības, kā tu par to esi uzzinājusi.

Jebkura sieviete šādā situācija uz mirkli apjūk, jo aizvainojumam un sāpēm pievienojas vēl arī bezizejas sajūta un neizpratne, kā rīkoties tālāk, vēsta resurss "woman.ru".

Psihologi iesaka septiņus soļus, kā pārdzīvot krāpšanu un veidot savu dzīvi tālāk.

1. Nesteidzies ar secinājumiem un nepieņem pārsteidzīgus lēmumus par attiecību pārtraukšanu. Atvēli kādu laiku pārdomām. Iespējams, viena krāpšanas gadījuma dēļ nav vērts sagraut ģimeni.

2. Nepārmet sev par savām izjūtām. Atzīsties pati sev, vai tiešām mīļoto vīrieti tagad neieredzi.

3. Neaizmirsti par sevi. Stress var ietekmēt tavu veselību. Ja šķiet, ka pati netiksi galā, izrunājies ar draudzeni, apmeklē psihologu un nomierinies.

4. Izvēdini galvu! Aizej uz kino vai sarīko ballīti draugiem. Pārliecinies, ka pasaule nav sagruvusi, un dzīve turpinās arī pēc krāpšanas.

5. Izraudies, ja vēlies. Izraudies uz pleca draudzenei, kurai vari uzticēties, vai spilvenā - ļaujot emocijām izpausties, pēc tam jutīsies labāk.

6. Centies nevienu nevainot. Vīra vai viņa mīļākās vainošana nepalīdzēs. Labāk izdomā, kā rīkoties turpmāk. Izrunājies par visu ar vīrieti. Iespējams, arī tu esi nedaudz vainīga, ka tā noticis.

7. Paskaties uz situāciju no otras puses. Ja tu nespēj pēc krāpšanas palikt kopā ar mīļoto vīrieti, pirms šķiršanās izanalizē situāciju no otras puses. Izvērtē bērnu emocionālo stāvokli, mantas dalīšanas mērogus - var izrādīties, ka vienai ar šiem jautājumiem būs grūti tikt galā. Izdomā, pie kā vērsties pēc palīdzības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!