Foto: PantherMedia/Scanpix
Par spīti vēlmei pilnībā nodalīt sfēras – mēs vecāki un mēs – mīlnieki, šīs situācijas dīvainā kārtā mēdz krustoties. Tāpēc ir vērts pievērst uzmanību speciālistu padomiem, ko ir ieteicams darīt šādās situācijās un no kā labāk izvairīties, vēstī resurss "FeelGood".

Kad mazulis ir „sētiņā”


Foto: PantherMedia/Scanpix

Scenārijs: apmēram gadu vecs bērns mierīgi spēlējas savā "sētiņā". Vecāki ar mīlestību viņu vēro. Pēkšņi izrādās, ka jūs jau metat kaislīgus skatienus viens uz otru. Jūs sākat tuvoties viens otram un drīz jau tiekat tālāk, kad pamanāt - bērns stāv un cieši skatās uz jums. Turklāt varbūt pat izdod skaņas, kas liecina par atbalstu un zināmu interesi.

Noteikumi : Šādā situācijā bērns var izbīties, jo īpaši, ja viņš ir jau apmēram divus gadus vecs. Ko jūs abi uztverat kā jūtu apmaiņu, mazulis var saprast, ka "tētis dara mammai pāri". Atcerieties, ka seksam ir nepieciešams zināms privātums. Intīmas ainas bērna acu priekšā var radīt mazulī satraukumu. Turklāt bērna klātbūtne var arī nogalēt vēlmi pēc intimitātes, sevišķi mammām, kurām nepieciešams pilnībā atslēgt to smadzeņu daļu, kas ir atbildīga par stresu un satraukumu. Jo tikai tad sieviete var izjust seksuālu baudu.

Darbība: Par laimi, bērnu sētiņas var viegli salocīt un pārvietot. Pārvietojiet bērnu (vai sevi) uz otru istabu. Ja bērns neguļ un ir ar jums kopā, mēģiniet novērst viņa uzmanību ar mīļāko rotaļlietu. Pietaupiet savu kaisli piemērotākai situācijai, kad būs vairāk iespēju. Iztieciet ar krietnu apskāvienu un solījumu "vakarā, vakarā..".


Kad bērns ierāpjas vecāku gultā, jo redzējis sliktu sapnīti


Foto: PantherMedia/Scanpix

Scenārijs: Lai gan meitiņa ir jau gana liela un viņai ir pašai sava "princese gulta", viņa joprojām mēdz ierasties jūsu guļamistabā. Viņa paceļ segu, palien apakšā un acumirklī sastingst.

Noteikumi : Šis ir strupceļš. Galvenais noteikums - cilvēki nedrīkst nodarboties ar seksu bērnu klātbūtnē. Jūsu attiecības ir svarīgas, bet bērna veselība un pašsajūta ir daudz svarīgāka.

Rīcība: Dariet to kaut kur citur. Ejiet un noslēpieties viesu istabā, kabinetā vai vannas istabā. Samaziniet gaismu, ieslēdziet radio, aizveriet durvis ( ja nepieciešams, ieslēdzieties). Nolieciet tuvumā mājas halātu vai kādu citu apģērbu, ja gadījumā bērns pamostas un sāk meklēt jūs vai naktspodu.


Ja bērns uzskrien jums abiem dušā


Foto: PantherMedia/Scanpix

Scenārijs: Cerot uz divvientulību un mirkli intimitātes, esat devušies uz dušas telpu. Jūs abi esat kaili, kad ienāk bērns. Viņš norāda uz vīra dzimumlocekli un saka: "Kas tas tev tur ir? Var apskatīties?"

Noteikumi: Ja jūs plānojāt nodarboties ar seksu, tad, protams, bija nepieciešams ieslēgt bērnu rāciju vai vismaz aizslēgt durvis. Tomēr tas, ka tikāt pieķerti kaili, nebūt nav pasaules gals. Jūs varat būt neapģērbti bērnu priekšā, ja tā jūsu ģimenē ir pieņemts. Bet vērojiet bērnu uzvedību un izteicienus ikdienā, viņi paši dos jums zināt, kad situācija sāks kļūt viņiem nekomfortabla.

Rīcība: Runājiet ar savu bērnu. Sakiet viņam: "Tā ir personiska mana ķermeņa daļa, un man būs neērti, ja kāds to gribēs pētīt." Tad apģērbieties un ejiet atpakaļ uz bērnu istabu. Ekstra garā un kaislīgā duša lai paliek labākiem laikiem.


Kad esat vecāku mājās


Foto: PantherMedia/Scanpix

Scenārijs: Jūs visi esat savu vecāku ģimenes mājās, blakus istabā aiz sienas guļ jūsu bērni. Jūs uztraucaties, ka bērni var sadzirdēt kaut ko caur plānajām sienām, vai arī no rīta vecvecāku klātbūtnē skaļi pajautāt: "Mammu, pagājušajā naktī bija zemestrīce, vai ne?"

Noteikumi: Ja jums neizdodas sevi savaldīt, tad kodiet spilvenā un pametiet čerkstošo gultu. Pasargājiet sevi no mulsinošiem momentiem pie brokastu galda, vienkārši izlaižot šo ēdienreizi.

Rīcība: Ejiet citu ceļu un izmantojiet ģimeni kā atbalstu. Palūdziet vecmāmiņu paņemt no rīta bērnus ārā vai kaut kur aiziet, lai jūs varētu pagulēt ilgāk nekā parasti. Kad runa ir par jūsu attiecībām, tad parādīt mazliet egoisma ir atļauts. Miljoniem cilvēku sekss kļūst par rutīnu, un tas slikti iedarbojas uz attiecībām. Nevilcinieties un lūdziet palīdzību, lai novērstu šo situāciju! Sākumā jūs varat justies neērti, bet jūsu attiecības noteikti ir tā vērtas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!