Foto: LFF

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Paolo Nikolato pēc neizšķirta pārbaudes mačā pret Kipru slavēja padotos.

Nikolato debijā Latvijas futbolisti ceturtdien viesos nospēlēja 1:1 ar Kipru, dueļa laikā atspēlējoties no iedzinēju lomas. Vienīgos vārtus komandas labā guva Andrejs Cigaņiks, kuram valstsvienībā tas bija 50 mačs.

"Esmu ļoti apmierināts ne tikai par rezultātu, bet arī par spēlētāju attieksmi. Pat ja mēs nebūtu izlīdzinājuši spēles rezultātu, es tik un tā būtu palicis apmierināts, jo spēlētāji treniņnometnē un mačā ir parādījuši labu sniegumu," preses konferencē teica 57 gadus vecais Nikolato. "Treniņiem bija tikai trīs dienas, tāpēc esmu gandarīts par to, ko redzēju uz laukuma."

Savukārt Latvijas izlases aizsargs Kaspars Dubra arī pauda prieku par neizšķirta izvilkšanu, kaut gan noslēgumā komanda vēlējusies uzvarēt.

"Mēģinājām spēlēt futbolu. Bija kļūdiņas, bet prieks, ka vairāk sākām spēlēt ar bumbu. Ir mums, kur strādāt," akcentēja futbolists. "Treneris prasīja, lai izspēlējam no vārtiem un mēģinām spēlēt ar bumbu, kā arī nebaidāmies kļūdīties. Tādā ziņā bija labi. Mums nebija daudz momentu, bet, domāju, kopumā varam būt apmierināti. Vienīgi - nebija uzvaras."

Dubra uzsvēra, ka Latvijas izlasei ar bumbu jāspēlē ātrāk - ar vienu diviem pieskārieniem jānogādā tā flangos. "Vajag laiciņu un viss būs ok. Var redzēt, ka treniņos attieksme pret futbolu ir tikai pozitīvi."

Nikolato vadībā Latvijas izlase pirmās treniņnometnes laikā Kipras pilsētā Larnakā 26. martā spēlēs arī ar Lihtenšteinas izlasi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!