Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Bijušajam Spānijas Futbola federācijas (RFEF) vadītājam Luisam Ruvjalesam pēc pagājušās vasaras skandāla var nākties sēdēt aiz restēm, jo Spānijas prokuratūra pieprasījusi piespriest reālu cietumsodu, vēsta ārvalstu mediji.

Incidents notika pēc 20. augustā Sidnejā notikušā Pasaules kausa finālspēles, kurā Spānija ar 1:0 uzvarēja Angliju un izcīnīja savu pirmo lielo titulu sieviešu futbolā. Ruvjaless pēc trofejas izcīnīšanas uz lūpām noskūpstīja valstsvienības spēlētāju Jenni Ermoso, izraisot skandālu.

Pats Ruvjaless apgalvoja, ka skūpsts bijis abpusējs, bet Ermoso to noliedza, sakot, ka skūpstu nav vēlējusies un vēlāk iesniedza sūdzību par RFEF prezidentu prokuratūrā. Ruvjaless pēc sabiedrības spiediena vēlāk atkāpās no RFEF prezidenta amata, bet FIFA viņu diskvalificēja no visa veida futbola aktivitātēm uz trīs gadiem.

Tomēr tagad viņam draud vēl smagāks sods, jo noslēgusies izmeklēšana un Spānijas prokuratūra pieprasījusi Ruvjalesam piespriest divus ar pusi gadus cietumā. Tāpat prokuratūra pieprasījusi no bijušā RFEF vadītāj piedzīt 50 000 eiro kompensāciju par labu Ermoso.

Spānijas likums paredz, ka skūpstu bez piekrišanas var klasificēt kā seksuālu vardarbību, kas ir noziegumu kategorija, kas ietver visa veida seksuālu vardarbību. Saskaņā ar sūdzības iesniedzēja teikto, pēc tam, kad Ruvjaless un citi RFEF pārstāvji sāka uz Ermoso izdarīt "pastāvīgu spiedienu", lai tā publiski atzītu, ka skūpsts bija brīvprātīgs un ar abu pušu piekrišanu. Tagad prokuratūra pieprasa 46 gadus vecajam Ruvjalesam vienu gadu cietumā par padarīto noziegumu un vēl 18 mēnešus cietumā par centieniem ietekmēt Ermoso.

Par spiediena izdarīšanu kopā ar Ruvjalesu tiks tiesāti arī bijušais Spānijas sieviešu futbola treneris Horhe Vilda, vīriešu izlases direktors Alberts Luks un RFEF mārketinga direktors Ruvens Rivera.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!