Foto: Aiga Veisa

"Grobiņa"/LFS ceturtdien Liepājā "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas septītās kārtas mačā mājinieces statusā ar rezultātu 3:2 (1:1) pārspēja "Liepāju".

"Grobiņas" labā vārtus guva Rūdolfs Meļķis, Andris Krušatins un Devids Dobrecovs, bet "Liepājai" precīzus sitienus izdarīja Rasuls Bā un Arams Bagdasarjans.

Pirmie vārti tika gūti spēles 13.minūtē, kad bumba rikošetā nonāca pie Meļķa, kurš soda laukumā izdarīja sitienu no gaisa un bija precīzs - 1:0 "Grobiņas" labā. Liepājniekiem pirmā iespēja panākt izlīdzinājumu bija 29.minūtē, kad pēc Bā sitiena ar galvu teicami nospēlēja "Grobiņas" vārtsargs Ņikita Pinčuks.

Tuvojoties pirmā puslaika beigām, Rodrigo Gaučis ar sitienu no tuvas distances raidīja bumbu pār vārtiem un neizmantoja iespēju nostiprināt vadību. Turpretī "Liepājas" nākamais bīstamais moments noslēdzās ar vārtu guvumu, jo kompensācijas laika piektajā minūtē pēc pretinieku kļūdas no vārtu priekšas precīzs bija Bā, kuram asistēja Dodo.

Otrā puslaika ievadā pēc pārkāpuma soda laukumā uz "Liepājas" vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, kuru Krušatins realizēja un 54.minūtē atguva "Grobiņa"/LFS vienībai vadību.

Puslaika otrajā pusē strīdīgā epizodē pēc VAR iesaistes "pendele" netika nozīmēta uz otriem vārtiem. Nedaudz vēlāk pēc Gauča piespēles uz vārtu priekšu ar galvu bumbu tīklā sita Dobrecovs - 76.minūtē 3:1.

Piecas minūtes pirms pamatlaika beigām Bagdasarjans ar zemu sitienu no soda laukuma robežas vienus vārtus atguva.

Mača galvenais tiesnesis Edgars Maļcevs šajā mačā un pēc spēles parādīja 14 dzeltenās kartītes spēlētājiem un komandu pārstāvjiem. Jau pēc spēles beigām otro dzelteno kartīti saņēma viens "Liepājas" menedžeris Mamuka Gongadze, kurš tādējādi saņēma arī sarkano kartīti.

Teju visi Grobiņas sākumsastāva spēlētāji ir Liepājas futbola audzēkņi, turpretī "Liepājai" starta vienpadsmitniekā tāds bija tikai viens. Vairāki "Grobiņa"/LFS futbolisti nevarēja piedalīties šajā spēlē, jo ir īrē no "Liepājas".

"Hat trick" Jelgavā

Leu Gaušu gūstot trīs vārtus, "Valmieras" komanda ceturtdien "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas septītās kārtas pēdējā spēlē viesos ar rezultātu 3:0 (1:0) pārspēja "Jelgavu".

Pēc Marko Regžas brazīlietis Gaušu ir otrais futbolists šajā sezonā, kurš virslīgas mačā izcēlies ar "hat-trick".

Spēles 23.minūtē pēc Žeremī Klementes piespēles bumba rikošetā nonāca pie Gaušu, kurš netraucēts no vārtu priekšas panāca 1:0 valmieriešu labā. Vadībā viesi nostiprinājās 50.minūtē, kad pēc Džibrila Geja piespēles no labās malas Gaušu uztvēra bumbu uz krūtīm un vienā pieskārienā to sita tīklā.

Trešos vārtus mačā Gaušu guva 65.minūtē, kad realizēja 11 metru soda sitienu.

Otrdien pārsteigumu sagādāja "Tukums 2000"/"Telms", kas savā laukumā ar 2:1 pieveica "Riga", virslīgā svinot pirmo uzvaru kluba vēsturē pār šo pretinieku. Savukārt trešdien "Auda" mājās ar 1:0 uzvarēja "Daugavpili", bet RFS savā laukumā ar 2:0 apspēlēja "Metta" vienību.

Pēc septiņām kārtām turnīra tabulā 16 punkti ir RFS, 15 punktus ir izcīnījusi "Riga", bet pa 13 punktiem - "Valmiera" un "Tukums 2000"/"Telms". "Daugavpilij" ir 11 punkti, "Auda" un "Grobiņa"/LFS tikušas pie astoņiem punktiem, septiņi punkti ir "Metta" vienībai, sešus punktus iekrājusi "Liepāja", bet divi punkti ir "Jelgavai".

Virslīgas čempionāts ar desmit komandu līdzdalību notiek četros apļos, katrai komandai aizvadot 36 spēles. 180 spēles paredzēts aizvadīt līdz 9.novembrim.

Pagājušajā sezonā otro reizi par čempioni kļuva RFS, kas nodrošināja uzvaru tikai pēdējā kārtā, izcīnot uzvaru pār "Metta" komandu ar 1:0.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!