Foto: AFP/Scanpix/LETA

Itālijas futbola klubi "AS Roma" un Bergāmo "Atalanta", kā arī Francijas vienība Marseļas "Olympique" un Vācijas komanda Leverkūzenes "Bayer" ceturtdien nodrošināja vietas šīs sezonas UEFA Eiropas līgas pusfinālos. Savukārt UEFA Konferences līgas pusfinālos spēlēs Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", Pirejas "Olympiacos" un "Club Brugge" futbola komandas.

UEFA Eiropas līga

Divu itāļu vienību duelī "AS Roma" mājās ar 2:1 (2:0) pārspēja "AC Milan" un ceturtdaļfinālā divu maču summā uzvarēja ar 3:1.

Ar spēcīgu sitienu no distances 12.minūtē romiešus vadībā izvirzīja Džanluka Mančīnī un desmit minūtes vēlāk no soda laukuma Paulo Dibala panāca 2:0.

Pēc Zeki Čelika rupja pārkāpuma "AS Roma" no 31.minūtes spēlēja ar desmit laukuma spēlētājiem, taču tas netraucēja uzvarēt kā mačā, tā arī summā. Milānieši "goda vārtus" guva piecas minūtes pirms pamatlaika beigām, kad pēc Rafaēla Leāu piespēles ar galvu bumbu tīklā sita Mateo Gabija.

"AS Roma" pretiniece pusfinālā būs jaunā Vācijas čempione Leverkūzenes "Bayer", kas viesos spēlēja neizšķirti 1:1 (0:1) ar Vesthemas "United" un divu maču summā uzvarēja ar 3:1.

Spēles 13.minūtē pēc Džeroda Bouena tālas piespēles Maikls Antonio ar galvu sita bumbu vārtos un izvirzīja mājiniekus vadībā. Pamatlaika pirmspēdējā minūtē Džeremijs Frimpongs izrāva neizšķirtu un "Bayer" bezzaudējumu sērijas rekordu pagarināja līdz 44 mačiem.

"Atalanta" futbolisti mājās ar rezultātu 0:1 (0:1) zaudēja "Liverpool", taču summā uzvarēja ar 3:1. Liverpūliešiem cerības atspēlēties deva Mohameda Salāha septītajā minūtē realizētais 11 metru soda sitiens, taču turpmākajā gaitā pretiniekus pārspēt neizdevās.

"Olympique", mājās tiekoties ar Lisabonas "Benfica", pamatlaikā uzvarēja ar 1:0 (0:0), bet divu maču summā bija neizšķirts 2:2. Papildlaiks noslēdzās bez gūtiem vārtiem, bet pēcspēles 11 metru sitienu sērijā ar 4:2 uzvarēja franču klubs.

Pamatlaikā vienīgie vārti tika gūti 79.minūtē, kad Fariss Mumbaņa bija precīzs ar galvu pēc Pjēra Emerika Obamejanga piespēles. Pēcspēles sitienos jau pašā sākumā Anhels di Marija trāpīja pa vārtu stabu, lisaboniešiem turpinājumā nonākot iedzinējos, bet punktu Marseļas komandas uzvarai pielika vispirms vārtsargs Pau Lopess, kurš atvairīja Antonio Silvas sitienu, un Luiss Enriki, kurš raidīja bumbu mērķī.

Eiropas līgas finālspēle Īrijas galvaspilsētā Dublinā notiks 22.maijā.

UEFA Konferences līga

Itāļu klubs "Fiorentina" mājās spēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar Plzeņas "Viktoria" vienību. Tā kā pirmajā mačā arī netika gūti vārti, duelis turpinājās papildlaikā, kurā "Fiorentina" guva divus vārtus un uzvarēja ar 2:0 summā.

"Fiorentina" vienībā precīzus sitienus izpildīja Nikolass Gonsaless un Kristiāno Biraji. Plzeņas vienība no spēles 66.minūtes spēlēja mazākumā, jo par rupju pārkāpumu sarkano kartīti saņēma pussargs Karluss Kruss jeb Kadu.

Iepriekšējās sezonas fināliste "Fiorentina" pusfinālā tiksies ar beļģu vienību "Club Brugge", kas viesos ar 2:0 (2:0) uzveica Saloniku PAOK un summā bija pārāka ar 3:0. "Club Brugge" komandai abus vārtus pirmā puslaika otrajā pusē guva Ferrans Džugla.

"Aston Villa" viesos pamatlaikā ar 1:2 (0:1) zaudēja "Lille" futbolistiem. Divu maču summā rezultāts bija 3:3, papildlaikā vārti netika gūti, bet pēcspēles 11 metru sitienu sērijā Anglijas klubs uzvarēja ar 4:3.

Spēles 15.minūtē Jusufs Jazidži izvirzīja Lilles vienību vadībā un 67.minūtē Benžamēns Andrē panāca 2:0, bet trīs minūtes pirms pamatlaika beigām Metijs Kešs izglāba "Aston Villa" vienību no zaudējuma summā.

Birmingemas komandas galvenais treneris Unajs Emerijs ir četrkārtējs UEFA Eiropas līgas čempions, trīs titulus izcīnot ar "Sevilla" vienību un vienu ar "Villarreal".

Par "Aston Villa" pretinieci pusfinālā kļuva "Olympiacos", kas viesos pamatlaikā ar 0:1 (0:1) zaudēja Stambulas "Fenerbahce". Divu maču summā rezultāts bija 3:3, papildlaikā komandas vārtus neguva, savukārt pēcspēles sitienos ar 3:2 uzvarēja Grieķijas klubs.

Irfans Džans Kahvedži guva vienīgos vārtus pamatlaikā, bet pēcspēles 11 metru sitienos izpaudās abu vienību vārtsargu meistarība. "Olympiacos" vārtsargs Konstantins Colakis atvairīja trīs sitienus, tajā skaitā Leonardo Bonuči izpildīto pēdējo sitienu, bet "Fenerbache" bumbu ķērājs Dominiks Livakovičs glāba divreiz.

Finālspēle paredzēta 29.maijā Atēnās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!