Foto: F64
"Dinaburg" skandālā neviens futbolists ar pierādījumiem pie rokas nav pieķerts, taču konkrēti uzvārdi ir zināmi, piektdien laikrakstā "Dienas Bizness" publicētajā intervijā norāda Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Guntis Indriksons.

Atgādinām, ka oktobra sākumā Latvijas Futbola federācija (LFF) valdes sēdē no Latvijas čempionāta – "LMT Virslīgas" – izslēdza "Dinaburg", kas tiek turēts aizdomās par dalību totalizatoros un spēļu ietekmēšanu. Tāpat LFF uz mūžu diskvalificēja "Dinaburg" prezidentu Oļegu Gavrilovu un komandas galveno treneri Tamazu Pertiju. Tomēr vortāla "Delfi Sports" publiskotā Eiropas Futbola federāciju apvienības vēstulē, uz kā pamata tika diskvalificēta "Dinaburg" komanda, Daugavpils komandas vārds konkrēti saistībā ar spēļu ietekmēšanu nav minēts un arī neviens cilvēks, kas būtu iesaistīts spēļu ietekmēšanā, nav minēts.

Arī intervijā "Dienas Biznesam" Indriksons neviena vainīgā vārdu konkrēti nenosauc, kaut gan to jau ir solījis jau vairākus gadus kopš pirmo reizi Latvijā tika sākts runāt par futbola spēļu rezultātu ietekmēšanu.

"Mēs tiešām pie rokas nevienu neesam pieķēruši, tomēr varu pateikt arī to, ko man
UEFA pārstāvji lika nodot ["Dinaburg" prezidentam Oļegam] Gavrilovam: Als Kapone savulaik arī netika pieķerts ar skaidriem pierādījumiem," saka Indriksons. "Tomēr šajā gadījumā tas cilvēku loks ir plašāks – jautājums ir, ko mēs darīsim. "Dinaburg" gadījumā vien, ne jau Gavrilovs viens gāja uz laukuma un spēlēja. Mums šie uzvārdi ir zināmi. Ja kāds izaicinās likteni un grib pārliecināties, kādas būs sekas - uz priekšu!"

LFF prezidents, runājot par totalizatoriem, arī norādīja, ka šis "bizness kā tāds jau nav nekas slikts. Slikti ir, kad šajās spēlēs piedalās paši sportisti vai tiesneši, kas ietekmē rezultātu. Vai arī piedalās federāciju darbinieki, kas ar saviem lēmumiem var ietekmēt spēļu rezultātus. Tad tas ir slikti – tad tiek pārkāpts godīguma princips."

LFF prezidents arī atklāja, ka "Dinaburg" gadījumā uz spēlēm esot liktas likmes 100 000 eiro apmērā. "Protams, ne vienmēr un visur ir šādas summas, tomēr tas aptuveni parāda, kādi ir tie apjomi, un cik droši cilvēki bijuši par rezultātu. Ejiet un uzlieciet, piemēram, 100 000 uz to, ka "Skonto", teiksim, uzvarēs "Daugavu" ar 1:0. Nu lai kāds uzliek, ja jau ir tik drošs, ka ar analīzes palīdzību to māk pareģot."

"Šī problēma Latvijas kontekstā izgājusi ārpus mūsu valsts robežām, jo ir darboņi, kas zvanīja uz ārvalstīm un teica: tāda un tāda spēle ir droša. Liec! Pie manis ir nākuši spēlētāji un pat tiesneši, kurus ir mēģināts iespaidot," piebilst Indriksons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!