Lieldienu priekšvakarā Olimpiskā Sporta centra futbola laukumā tika noskaidroti vēl divi Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfinālisti. Par tiem kļuva FK "Jelgava" un "Daugava/RFS" fubolisti.

Pirmajā spēlē 2010.gada Latvijas LMT Virslīgas debitanti FK "Jelgava" tikās ar FC "Tranzīts" no Ventspils.

Mača sākums veiksmīgāks padevās "Tranzīts" futbolistiem. Spēles devītajā minūtē precīzs izrādījās Edgara Kārkliņa raidījums, 1:0 "Tranzīta" labā.

Gūtie vārti deva nelielu priekšroku ventspilniekiem, taču lēnā garā "Jelgava" futbolisti atguva iniciatīvu un pirmā puslaika beigās bija aktīvākā komanda laukumā, lai gan vārtus viņiem tā arī neizdevās gūt.

Otrais puslaiks sākās ar vairākiem jelgavnieku uzbrukumiem pēc kārtas, taču vārtos pārliecinoši spēlēja "Tranzīta" vārtsargs Jevgenijs Sazonovs. Jelgavas futbolistu centieni gūt panākumu atalgojās mača 60.minūtē kad no soda laukuma kreisās malas neatvairāms sitiens padevās Borisam Bogdaškinam, 1:1.

Minūti vēlāk nervi neizturēja gados jaunajam Kārkliņam, un mača galvenais tiesnesis Vadims Čerņikovs par otro brīdinājumu noraidīja uzbrucēju no laukuma. "Tranzīts" spēli turpināja desmit vīru sastāvā, taču realizēt viena vīra pārsvaru laukumā "Jelgava" futbolistiem atlikušajās minūtēs neizdevās un uzvarētājs tika noskaidrots papildlaikā.

Pirmās piecpadsmit minūtes papildlaikā pagāja "Jelgava" zīmē, kas vainagojās ar tiesneša nozīmēto 11 metru soda sitienu uz "Tranzīta" vārtiem - spēles 98.minūtē "Jelgava" izvirzās vadībā, 2:1.

Mača otrais papildlaiks tika aizvadīts salīdzinoši mierīgāk nekā pirmais, taču "Tranzītam" tā arī neizdevās atspēlēties - klubam Latvijas kausa izcīņa ir beigusies. Mačs noslēdzās ar 2:1 FK "Jelgava" labā.

Daugava/RFS minūtes laikā atspēlējas no 0:1 un iekļūst Latvijas kausa izcīņas 1/4 finālā

Dienas otrā spēle bija starp divām Latvijas futbola 1.līgas komandām "Daugava/RFS" un FS "Metta/LU". Šajā duelī par favorītiem varēja uzskatīt "Daugava/RFS" komandu, kas iepriekšējā sezonā startēja Latvijas LMT Virslīgas čempionātā, taču gan "Daugava/RFS", gan studenti starpsezonu posmā bija atvadījušies no vairākiem pamatsastāva spēlētājiem, kas neļāva izteikt viennozīmīgu prognozi par mača iznākumu.

Mača sākumā aktīvāki bija FS "Metta/LU" un spēles 19.minūtē Jānis Goba atklāja šīs spēles rezultātu. Juris Višņakovs no tuvas distances centās pārspēt "Daugava/RFS" vārtsargu Vitāliju Urigajevu, taču vārtsargs ar Višņakova sitienu tika galā, bumbu atsitot tieši uz kājas Gobam, kurš savu iespēju garām nepalaida, 1:0 FS "Metta/LU" labā. Spēles turpinājumā abas komandas cīnījās laukma vidusdaļā un bīstamums momentus īsti neizveidoja. Pirmais puslaiks noslēdzās ar minimālu studentu pārsvaru.

Otrajā puslaikā pavisam savādāk izskatījās "Daugava/RFS", kas pārņēma iniciatīvu jau no puslaika pirmajām minūtēm, un  minūtes laikā divus vārtus guva Arevšats Hačatarjans, spēles 64.minūtē rezultāts kļūst 2:1 "Daugava/RFS" labā.

Punktu spēlei pielika Juris Kamerilovs, kurš ar precīzu sitienu no 17 metriem mača 73.minūtē panāca 3:1 "Daugava/RFS" labā.

Spēles turpinājumā studentiem tā arī neizdevās atspēlēties, un mačs noslēdzās ar "Daugava/RFS" uzvaru 3:1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!