Foto: stock.xchng
Latvijas virslīgas futbola čempionāta 16.kārtas spēlē sestdien "Jūrmala-VV" komanda ar rezultātu 2:1 (1:0) savā laukumā pieveica vienību "Olimps".

Rezultātu jau spēles otrajā minūtē atklāja "Jūrmala-VV" komandas futbolists Valērijs Čistjakovs, bet otrā puslaika vidū rezultātu dubultoja Narimans Gusalovs, kurš realizēja 11 metru soda sitienu. Goda vārtus "Olimps" futbolisti guva kompensācijas laika otrajā minūtē, kad no 11 metru soda sitiena atzīmes precīzs bija Toma Tabatadze.

Šī "Jūrmala-VV" komandai bija trešā uzvara šosezon, bet "Olimps" piedzīvoja 12.zaudējumu 14 cīņās.

Pārējās šīs kārtas spēles notiks svētdien, kad pagājušās sezonas čempionvienība "Skonto" savā laukumā tiksies ar Daugavpils "Daugavu", turnīra līdervienība "Ventspils" uzņems "Liepājas metalurga" futbolistus, bet "Gulbene" savu skatītāju priekšā spēkosies ar komandu "Jūrmala".

Kopvērtējumā pašlaik līderpozīcijā ar 34 punktiem 13 spēlēs atrodas "Ventspils" komanda, bet tai ar 30 punktiem 14 cīņās seko "Daugava".

"Liepājas metalurgs" ar 28 punktiem 14 spēlēs atrodas trešajā vietā, bet "Skonto" futbolisti 13 mačos tikuši pie 25 punktiem, ieņemot ceturto pozīciju.

"Jelgava" ar 17 punktiem 14 spēlēs ieņem piekto pozīciju, tai ar 16 punktiem 13 mačos seko "Gulbene", bet septīto pozīciju ar 12 punktiem 13 mačos ieņem "Jūrmala". "Jūrmala-VV" vienība pēc panākuma ar 11 punktiem 14 spēlēs, saglabāja priekšpēdējo, astoto vietu, bet "Olimpa" kontā ir divi punkti 14 mačos.

Deviņi klubi šīs sezonas Latvijas čempionātā aizvadīs četru apļu turnīru.

Kā ziņots, sākotnēji bija plānots, ka sacensībās startēs desmit klubi, kas aizvadīs trīs apļu turnīru, tomēr no līdzdalības atteicās Rēzeknes "Blāzma".

Pēc sezonas virslīgas devītās vietas ieguvēja aizvadīs pārspēles ar pirmās līgas otro labāko komandu, bet pirmā automātiski iekļūs virslīgā. Tādējādi 2012.gadā Latvijas Futbola federācija (LFF) atkal cer atjaunot desmit komandu dalību virslīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!