Foto: AFP/Scanpix
Augošā spēļu ietekmēšanas skandāla dēļ Turcijas Futbola federācija pirmdien nolēma par mēnesi pārcelt valsts čempionāta jaunās sezonas sākumu.

Superlīgas jauno sezonu tagad plānots sākt 9.septembrī, bet pirmās spēles otrajā divīzijā notiks vēl dienu vēlāk.

Jau iepriekš bija pārcelta Turcijas Superkausa spēle, kurā 31.jūlijā bija paredzēts tikties čempioniem Stambulas "Fenerbahce" kausa ieguvējiem Stambulas "Besiktas". Abas komandas ir iesaistītas spēļu sarunāšanas skandālā.

"Besiktas" komanda, protestējot pret komandas vadībai izvirzītajām apsūdzībām futbola spēļu rezultātu ietekmēšanā, valsts futbola federācijai atgriezusi aizvadītajā sezonā izcīnīto Turcijas kausu.

Turcijas futbola korupcijas skandālā aizturēti vairāk nekā 80 futbolisti un klubu amatpersonas, bet apcietināti jau aptuveni 30 cilvēki.

Starp arestētajiem ir "Fenerbahce" prezidents Azizs Jildirims, bet Sadri Seners, kurš ir prezidents aizvadītās sezonas otrajai valsts spēcīgākajai komandai "Trabzonspor" pagaidām no apcietinājuma atbrīvots.

Starp arestētajiem ir arī Turcijas Futbola federācijas (TFF) izpildkomitejas pārstāvis Memets Levents Kizils un vietējā čempionāta komandas "Ankaragucu" vārtsargs Serdars Kulbige.

TFF no dalības UEFA Čempionu līgā neplāno izslēgt "Fenerbahce" un "Trabzonspor" komandas, taču federācija savu lēmumu vēl var mainīt.

Par sarunātām spēlēm ir atzīti 19 mači, kuri norisinājušies divās augstākajās Turcijas futbola līgās.

Pagājušajā mēnesī TFF piesprieda mūža diskvalifikāciju 11 cilvēkiem par spēļu sarunāšanu. Šo 11 cilvēku vidū bija bijušie futbolisti, treneri un dažādu klubu menedžeri.

Neskaitot 11 diskvalificētos cilvēkus, vēl 23 personām laika posmā no trijiem mēnešiem līdz trīs gadiem aizliegts piedalīties jebkādās darbībās, kas saistītas ar futbolu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!