Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas futbola valstvienības kapteinis un Anglijas kluba "Reading" spēlētājs Kaspars Gorkšs šogad no 4. līdz 7.jūnijam sporta centrā "Ķeizarmežs" organizēs fubola nometni ar nosaukumu “Nr13” bēniem vecumā no 10-14 gadiem, piesaistot starptautiskus futbola profesionāļus, kuri ir spēlējuši nozīmīgu lomu Kaspara karjerā, informē organizatori.

Nometnē Kasparam palīdzēs vairāki starptautiski atzīti treneri, spēlētāji, kā arī futbola speciālisti no Anglijas un citām Eiropas valstīm, kuri dažādos posmos ir bijuši Gorkša karjeras sastāvdaļa. Savu vēlmi piedalīties nometnē šobrīd jau ir izteikuši vairāki Kaspara kolēģi “Reading” futbola klubā, kā arī draugi, ar kuriem spēlēts kopā Latvijas valstvienībā.

Nometne norisināsies četras dienas un tajā piedalīsies bērni vecumā no 10-14 gadu vecumam ar futbola spēles iemaņām. Katram nometnes dalībniekam tiks izsniegts īpaši nometnei dizainēts formas tērps no „Adidas”, nodrošināta eko ēdināšana no veikala Zaļā Govs un treniņu slāpes varēs remdēt ar „Venden” dabīgo minerālūdeni, kā arī noslēgumā katrs dalībnieks tiks pie īpašām piemiņas balvām un suvenīriem.

Nometnes pēdējā dienā paredzēts noslēguma pasākums ar kopīgām futbola spēlēm, papildus pieaicinot futbola mīļotājus – mūziķus, preses pārstāvjus un pasākuma atbalstītājus. “Nr13” noslēgumā starp tās dalībniekiem tiks izspēlēta loterija, kuras galvenā balva - pilnībā apmaksāts 3 dienu ceļojums uz Londonu un kādas no FK “Reading” mājas spēles apmeklējums (dalībnieks un vecāks).

“Šīs nometnes mērķis ir dot iespēju jauniešiem apgūt futbola iemaņas dažādu futbola speciālistu vadībā. Futbola speciālistu, kas man pašam savulaik ir daudz palīdzējuši manas karjeras attīstībā un bez kuriem nebūtu bijis iespējams sasniegt to, ko esmu sasniedzis šobrīd. Dienas plāns tiks maksimāli pietuvināts profesionāla futbolista dienas režīmam, lai nometnes dalībniekiem būtu iespējams iejusties profesionāla sportista ādā. Dalībniekiem tiks dota iespēja katru dienu trenēties ar citu treneri, apgūt fubola tehnikas un taktikas pamatelementus, kā arī dažādus specifiskus vingrinājumus, kas raksturīgi dažādām spēles situācijām laukumā,”
teica Gorkšs.

Ar šo nometni tiek uzsākta “Nr13” fonda darbība, kura pamatmērķis ir futbola spēles popularizešana – tiks izstrādātas dažādas atbalsta programmas reģionālajiem futbola klubiem, maznodrošinātākiem jaunajiem talantiem un veiktas citas sociālās aktivitātes.

Pieteikšanās nometnei sākusies no šī gada 21.marta nometnes mājaslapā internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!