Foto: Publicitātes foto
Pazīstamā Spānijas futbola čempionāta komanda 'Barcelona" uzsākusi sadarbību ar Eiropas Komisiju (EK), izveidojot kampaņu "Quit Smoking with Barca" ("Atmet smēķēšanu kopā ar Barca"), informēja aģentūra "PR Studio".

Tiek ziņots, ka "Quit Smoking with Barca" uzlabošos EK kampaņas "Beidz smēķēt, sāc augstāk mērķēt!" efektivitāti, palīdzot 28 miljonus Eiropas smēķētāju atmest šo ieradumu uz visiem laikiem.

Partnerība starp Eiropas institūciju un vienu no pasaulē visprestižākajiem sporta klubiem ir ambiciozs projekts, kāds nekad iepriekš nav īstenots tik plašā mērogā. "Quit Smoking with Barca" ir jaunākā godalgotās kampaņas "Beidz smēķēt, sāc augstāk mērķēt!" iniciatīva. Šī ir pirmā reize, kad Eiropas Komisija sadarbojas ar partneri no sporta pasaules, tādējādi uzrunājot miljoniem cilvēku

Kampaņas dzinējspēks būs "iCoach" - bezmaksas, pārbaudīts digitāls veselības uzlabošanas rīks, kas šobrīd palīdz gandrīz ceturtdaļmiljonam cilvēku visā Eiropā (apmēram vienam no katriem 500 smēķētājiem) atmest smēķēšanu uz visiem laikiem. "iCoach" ir pieejams kā aplikācija, kas paredzēta gan "iPhone", gan "Android".

"Ar šo sadarbību mēs mēģināsim palīdzēt futbola atbalstītājiem visā Eiropā atgūt kontroli pār savu veselību un dzīvi, mudinot pret savu veselību attiekties tikpat dedzīgi kā pret šo skaisto spēli," savā paziņojumā par kampaņas īstenošanu Eiropas Komisijas galvenajā mītnē Briselē sacīja "Barcelona" prezidents Sandro Rosels.

"Mēs esam lepni šodien būt šeit un strādāt plecu pie pleca ar Eiropas Komisiju, lai uzlabotu mūsu atbalstītāju un visu futbola fanu veselību. Mēs patiesi ticam mūsu sauklim "Vairāk kā tikai klubs" un ļoti augstu vērtējam mūsu pārstāvētās vērtības, veselību un sociālās saistības. Mūsu fani un biedri sniedz mums beznosacījumu atbalstu un uzticību jau 113 gadus, un mūsu pienākums ir rūpēties par visvērtīgāko, kas viņiem pieder, - par viņu veselību," turpināja Rosels. ""Barca" saprot, cik liela nozīme mērķa sasniegšanā ir komandas darbam, tādēļ, pateicoties kampaņai "Quit Smoking with Barca", mēs būsim viņu komandas biedri, palīdzot cīņā pret cigaretēm. Mēs viņiem piedāvāsim padomus, iedrošinājumu un praktisku palīdzību. Es aicinu visus smēķētājus pievienoties šai kampaņai!"

"Man ir liels prieks strādāt kopā ar "Barcelona", lai palīdzētu eiropiešiem atmest smēķēšanu. Eiropas Komisija ir ieguldījusi daudz darba, lai palielinātu informētību par smēķēšanas kaitīgumu un ieviestu veiksmīgus tabakas kontroles pasākumus visā ES. Mūsu kampaņa "Beidz smēķēt, sāc augstāk mērķēt!" palīdz simtiem tūkstošu vīriešu un sieviešu viņu ceļā uz dzīvi bez tabakas, un šai sadarbībai būtu jāpalīdz sasniegt vēl daudz vairāk cilvēku, kam nodot mūsu vēstījumu. Izmantojot universālo futbola valodu, mēs varam palīdzēt lielākam skaitam eiropiešu viņu pūliņos atmest smēķēšanu un kļūt par neapturamiem bijušajiem smēķētājiem uz visu mūžu," teica Eiropas Komisijas veselības un patērētāju aizsardzības politikas komisārs Džons Dalli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!