Foto: F64
Septīto vietu Latvijas virslīgas futbola čempionāta Ziemas kausa izcīņas turnīrā trešdien ieņēma "Liepājas metalurga" komanda.

Aizvadītajā mačā par septīto vietu liepājnieki ar rezultātu 4:0 (1:0) pārspēja virslīgas debitantus Ilūkstes NSS.

Uzvarētāju labā divus vārtus guva Valērijs Afanasjevs, bet pa reizei izcēlās Vugars Askerovs un Jurģis Kalns.

Pirms tam pusfināla spēlēs par 5.-8.vietu "Liepājas metalurgs" ar 0:1 zaudēja "Jūrmalai", bet Ilūkstes NSS ar 2:5 atzina "Jelgavas pārākumu". Vēl pirms tam abi klubi apakšgrupu cīņās savās grupās ierindojās trešajā pozīcijā.

Kā ziņots, piekto vietu turnīrā ieņēma "Jelgava", kuru pretinieki "Jūrmala" atteicās no cīņas aizvadīšanas, saņemot tehnisko zaudējumu.

Turnīra finālā sacentīsies Latvijas čempionvienība Daugavpils "Daugava" un "Ventspils". Pusfināla spēlēs "Ventspils" ar 2:1 uzvarēja Rīgas "Daugavas" komandu, bet Daugavpils "Daugava" ar 3:2 spraigā cīņā pieveica "Skonto".

Fināls notiks svētdien, bet dienu iepriekš norisināsies mačs par trešo vietu. Jau tagad zināms, ka "Ventspils" finālmačā piedalīsies ar jaunatnes sastāvu, jo vadošie spēlētāji tobrīd atradīsies treniņnometnē Turcijā.

Virslīgas Ziemas kausā, kas tiek organizēts ar mērķi komandām veiksmīgāk sagatavoties gaidāmajai sezonai, piedalās astoņas komandas, no kurām septiņas pārstāvēja virslīgas čempionātu 2012.gada sezonā. "Metta"/LU komandas vietā cīnījās Ilūkste NSS, kas izcīnījusi tiesības 2013.gada sezonā startēt virslīgas čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!