Foto: RIA Novosti/Scanpix
Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) neesot atradusi pierādījumus apsūdzībām, ka Katara būtu nopirkusi tiesības rīkot 2022.gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīru, laikrakstam "L'Equipe" pastāstīja FIFA ģenerālsekretārs Žeroms Valkē.

Atgādinām, ka ietekmīgais Francijas žurnāls "France Football" janvāra beigās īpašā publikācijā apgalvoja, ka FIFA izpildkomitejas locekļi Isa Hajatu un Žaks Anouma, kuri balsošanā pārstāvēja Āfrikas Futbola konfederāciju (CAF), katrs saņēmuši pa 1,5 miljoniem ASV dolāru lielu kukuli.

"Mēs neesam saņēmuši nekādus faktus, kas varētu pierādīt vai atspēkot izteiktās apsūdzības par korupciju balsojumā par Pasaules kausa norises vietu 2022.gadā," teica Valkē. "FIFA Ētikas komisija ir gatava izskatīt jebkuru dokumentu, visus pierādījumus. Pagaidām tādu nav".

"France Football" pēc publikācijas solīja visus pierādījumus iesniegt FIFA, tomēr pagaidām tas nav noticis.

Tāpat pagaidām ir ļoti daudz neatbildētu jautājumu par Pasaules kausa izcīņu Katarā. Viens no tiem ir - kad norisināsies finālturnīrs, jo vasarā Katarā ir liels karstums, kas uz futbolistiem uzliktu pamatīgu slodzi. Lai arī organizatori ir gatavi stadionus aprīkot ar jaudīgiem gaisa kondicionieriem, vairākas futbola amatpersonas tomēr ierosina šo Pasaules kausu aizvadīt ziemā, kad gaisa temperatūras Katarā ir ievērojami zemākas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!