Foto: AFP/Scanpix

Spānijas futbola grands "Barcelona" iesniedzis oficiālu sūdzību UEFA par tiesneša Volfganga Štarka darbību Čempionu līgas ceturtdaļfināla pirmajā spēlē pret Parīzes "St.Germain", vēsta "Eurosport".

Atgādinām, ka notikumiem bagātais mačs noslēdzās neizšķirti 2:2.

Kā galveno sūdzības iemeslu "Barcelona" min tiesneša darbību otrajā puslaikā, kad vienā no epizodēm savā soda laukumā saskrējās un uz zālāja palika guļot Katalonijas kluba spēlētāji Havjērs Maskerano un Hordi Alva. Pēc incidenta Štarks palūdza abiem futbolistiem atstāt laukumu, lai medicīnisko palīdzību viņiem sniegtu ārpus laukuma. Spēlei atsākoties, soda sitienu izpildīja PSG, tādējādi viena komanda bija palikusi iespaidīgā mazākumā.

"Klubs uzrakstīja sūdzību pēc vairākiem notikumiem laukumā, kas parāda, ka tiesneši nav rīkojušies saskaņā ar noteikumiem. Ja vienas komandas divi spēlētāji paliek uz zālāja guļot, tiesnesim ir jāaptur spēle, kas šajā gadījumā nenotika," pēc kluba vadības sanāksmes teica "Barcelona" preses sekretārs Tonijs Freiksa. "Vēl vairāk, viņš šajā gadījumā palūdza spēlētājus atstāt laukumu, kas ir pretēji noteikumiem. Tas ir ļoti nopietns pārkāpums tik augsta līmeņa sacensībās, tāpēc vēršam UEFA uzmanību, lai tādi gadījumi neatkārtotos."

"Barcelona" spēles laikā pauda neapmierinātību ar tiesneša rīcību, ieskaitot Zlatana Ibrahimoviča gūtos vārtus, kas ļāva PSG izlīdzināt tobrīd rezultātu 1:1. Ibrahimovičs vārtus guva, atrodoties aizmugurē.

"Mēs saprotam, ka tiesāšanā var pieļaut kļūdas un nejūtamies, ka būtu speciāli "iegāzti". Taču esam pārsteigti, ka tik augsta līmeņa mačos tiesnesis nepārzina noteikumus," piebilst "Barcelona" pārstāvis. "Mēs neapstrīdam tiesneša darbu, bet pamatprincipus – tiesnesim ir jāpārzina noteikumi. Ceram, ka tas vairs neatkārtosies."

Abu komandu atbildes spēle Barselonā notiks trešdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!